Основаният в Китай и базиран днес в Сингапур бранд за

...
Основаният в Китай и базиран днес в Сингапур бранд за
Коментари Харесай

Китайската верига за бърза мода, която задминава H&M и Zara

Основаният в Китай и основан през днешния ден в Сингапур бранд за " бърза мода " Shein се обрисува да задмине по доходи два от мастодонтите в бранша в световен мащаб - H&M и Zara, оповестява The information.

По информация на изданието, единствено в границите на първите 9 месеца на 2023 година компанията е с оборот от 24 милиарда $ - при $23 милиарда за цялата 2022 година Плановете на Shein са за 40% растеж на приходите на годишна база и наподобява, че те ще се осъществят.

На този декор, шведската H & M Hennes & Mauritz AB (H&M) е с 16,4 милиарда $ доходи за интервала от декември до края на август, а Inditex - притежателят на Zara, регистрира 18,3 милиарда $ оборот сред февруари и края на юли.

Мишената - Amazon

По време на пандемията Shein внезапно увеличи своята известност поради ниските си цени за фешън облекло. В резултат дори в Съединени американски щати пазарният ѝ дял скочи от 18% през март 2020 година до 50% през ноември 2022 година За съпоставяне, H&M имаха 16%, а Zara - 13%. Имаше и интервал, в който приложението ѝ беше по-популярно от TikTok, Instagram и Twitter. Това изстреля пазарната ѝ оценка до 100 милиарда $.
 Как станахме жертви на бързата мода и за какво би трябвало да обърнем тренда?
Как станахме жертви на бързата мода и за какво би трябвало да обърнем тренда?

Всяка година в Европейски Съюз се изхвърлят 5 милиона тона текстил

В момента тя е с една трета по-ниска и също така американското държавно управление проверява Shein за нарушавания като трудова употреба и обири на интелектуална благосъстоятелност.

Въпреки това, компанията има огромни упоритости. Shein към този момент продава и електроника, след договорка с веригата Forever 21 има физическо наличие в Съединени американски щати и отвори платформата си за външни търговци - като все по-реален съперник на Amazon.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР