Основанието за това Лукойл да внесе пари във Фонда за

...
Основанието за това Лукойл да внесе пари във Фонда за
Коментари Харесай

Богданов: Не е влязъл в сила законът, по който „Лукойл” да внася пари във Фонда за енергийна сигурност

„ Основанието за това „ Лукойл ” да внесе пари във Фонда за енергийна сигурност, е един закон, който е признат при започване на тази година, само че не е влезнал в действие. Причината - заложени са ненужни заключителни разпореждания за нотификация на Европейската комисия. Има два стадия на нотификация. Първият беше приключен още през март, само че вторият не беше стартират от ръководещия тогава длъжностен кабинет. Това е спирачката „ Лукойл ” да не е плащала досега ”.

Това съобщи икономическият министър Богдан Богданов по Нова ТВ. Дори и да бъде призната известието, той не схваща по какъв начин ще бъдат платени пари със задна дата.

„ В момента закон няма, известието не е приключила. Ако бъдат анулирани условията за нея, законът влиза в действие. Ако влезе в действие, очакваме „ Лукойл ” да си извършва уговорката. По закон ние, като министерство, смятаме какво би трябвало да внесе на месечна база. Ако не го внесе, търпи глоба, която е 10 000 лв. ”, изясни Богданов. И добави, че при всички случаи е значимо рафинерията в Бургас да продължи да работи на цялостни обороти.

 

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР