Основаната в Русе българска компания Инаут Трейд, която разработва платформата

...
Основаната в Русе българска компания Инаут Трейд, която разработва платформата
Коментари Харесай

BlackPeak Capital инвестира до €7.5 милиона в българската платформа euShipments

Основаната в Русе българска компания Инаут Трейд, която създава платформата euShipments.com, затвори първия си рунд на външно финансиране с компанията за дялово вложение BlackPeak Capital. Тя ще влага до €7.5 милиона евро през втория си фонд - BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund. Набраният капитал ще бъде употребен за ускорение на растежа посредством придобивания и за по-мащабна органична агресия на районните и западноевропейски пазари, оповестяват от Инаут Трейд.

" Инвестицията в euShipments.com е част от нашата тактика да влагаме в нишови водачи от бързорастящи промишлености. Планираме да използваме средствата за стратегически придобивания и консолидиране на този фрагментиран пазар, както и за осъществяване на новаторски тактики за възстановяване качеството на услугата " разясняват инвекстицията Ангел Стефанов и Ивайло Господинов от BlackPeak Capital.
 Българският BlackPeak Capital купува дял в румънски производител на различно месо
Българският BlackPeak Capital купува дял в румънски производител на различно месо

Целта е нарастване на продажбите до 100 милиона евро през идващите 5 години

Платформата euShipments.com дава куриерски, логистични и фулфилмънт решения за електронни търговци от България и Централна и Източна Европа. Инаут Трейд е учредена през 2012 година в Русе от Светлозар Димитров и Лора Димитрова, които сполучливо са построили лична мрежа за доставки с над 30 локални куриерски компании, която покрива всички страни членки на Европейския съюз и Англия.

" Нашите клиенти са към този момент фокусирани към продажби в премиум пазарите от Западна Европа, което за нас значи, че би трябвало да изградим устойчиво наличие там преди тях. Уверени сме, че партньорството ни с BlackPeak Capital и техния опит в реализирането на тактики за интернационално разгръщане ще ни оказват помощ да стигнем до такава степен по-бързо ", разяснява Лора Димитрова - съосновател и финансов шеф на Инаут Трейд.

" Преди две години пред нас се оформиха две доста разнообразни варианти за " повдигането " на компанията на идващото ѝ равнище. Да продадем мажоритарен дял на стратегически вложител, който да ни води в мечтаната от него посока, или да намерим финансов сътрудник с опитността на BlackPeak Capital, който да ни помогне да изпълним придобивания в ЦИЕ и Западна Европа и по този метод да продължим да надграждаме euShipments в посоката, в която ни насочват нашите клиенти, " добавя съоснователят и изпълнителен шеф на компанията Светлозар Димитров.

еuShipments.com предлага цялостен набор от услуги за потребностите на онлайн търговците от района, които изнасят своята стока на европейските пазари. IT платформата е интегрирана с клиентите и дава достъп в действително време до необятното портфолио от услуги, включващо доставки до персонален или бизнес адрес, до lockers и PuDo местоположения, както и към всички вероятни варианти за return management и натрапен платеж, които са нужни на електронните магазини.

От основаването си euShipments.com пораства органично с бързи двуцифрени темпове и през 2021 година доближава доходи от 8 милиона лв.. Полученото финансиране идва като естествено продължение в развиването на компанията, която преди месец откри своя първи склад в Будапеща, Унгария. Складът има за цел да усъвършенства директните времена за доставка до редица основни онлайн пазари, като в същото време понижи цената на доставките. В допълнение, новооткритата локация разрешава култивиране и изпращане на колета до 8 страни: Чехия, Словакия, Словения Унгария, Полша, Хърватия, Австрия и Италия.
 BlackPeak Capital започва втория си фонд с първичен капитал от €68,5 милиона
Български фонд търси компании, в които да влага €68,5 милиона

Той ще влага сред €5 милиона и €10 милиона в компании от България, Румъния, Словения, Хърватия и Сърбия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР