Основаната през 2017 г. канадска компания Duxion Motors успешно проведе

...
Основаната през 2017 г. канадска компания Duxion Motors успешно проведе
Коментари Харесай

Електрическият реактивен двигател на Duxion стартира нова ера в авиацията

Основаната през 2017 година канадска компания Duxion Motors сполучливо организира наземни тествания на своя новаторски електрически реактивен мотор eJet. Този план дава обещание да направи гражданска война в авиационната и морската промишленост, като предложи високоефективни електрически задвижващи системи за самолети, безпилотни летателни апарати, самолети с отвесно политане и кацане и морски съдове.

Основателите на Duxion Motors акцентират несъответствието в достиженията в региона на устойчивото развиване сред автомобилната и авиационната промишленост. Докато автомобилният бранш интензивно се движи към резистентност, авиацията остава обратно заради неналичието на мощни и леки електрически мотори. Именно тук се появява моторът eJet на Duxion, който предлага опция на обичайните мотори със сравнима мощ, само че без нездравословни последствия за околната среда.

 

Интересно е, че eJet употребява неповторима технология с непрекъснати магнити, която обезпечава висока мощ при ниско тегло и размери. Вградените в електрическата система перки на вентилатора дават опция за повишение успеваемостта на охлаждането и надеждността на мотора, като в същото време обезпечават по-голяма двигателна сила с по-малък централен блок.

Наскоро Duxion подписа съглашение с Dymond Aerospace за доставка на 200 мотора eJet за нов флот от безпилотни товарни самолети. Председателят и основен изпълнителен шеф на Duxion Motors Рик Пилгрим съобщи, че моторът eJet е първият в света реактивен мотор, който може да доближи тягата на съществуващите реактивни мотори, само че без да отделя нездравословни излъчвания.

По този метод моторът eJet Motor открива нови благоприятни условия за притежателите на реактивни самолети и производителите на автентично съоръжение, като им разрешава по-бързо и по-икономично да преминат към хибридни или напълно електрически системи. 

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР