Основаната от българи софтуерна компания Dynamo Software обяви, че ще

...
Коментари Харесай

Фондът Blackstone оцени основаната от българи Dynamo Software на 900 млн. долара

Основаната от българи софтуерна компания Dynamo Software разгласи, че ще получи инвестиция от американския фонд колос Blackstone. Размерът на вложението не е обществено прочут, само че фондът за дялов капитал прави оценка бизнеса на Dynamo на 900 млн. $. Сегашният притежател, Franisco Partners, който, също ще вложи свежи средства в Dynamo Software. Американската Blackstone ръководи активи за над 600 милиарда $ към края на предходната година.

Компанията с български корени предлага облачни услуги за ръководство на портфейли, финанси и други решения за компании и фондове, само че не и за банки, което ги слага в различния финансов бранш, като има над 1000 клиента. От софтуерната компания разясниха пред " Капитал ", че договарянията са траяли към 6 месеца, което е характерен за сходна договорка интервал от време. Сделката се чака да бъде приключена през последното тримесечие на годината, като утвърждението на регулаторите е една от последните стъпки.

От Dynamo декларират, че парите ще бъдат вложени в продължение на развиването на продуктите, предлагани от компанията. Пари ще бъдат отделени и за навлизането на нови пазари. Промени на мениджърско равнище няма да има, като от Dynamo считат, че Blackstone ще помогне за по-нататъшното развиване на компанията. " Вярваме, че ще се възползваме от дълбокото схващане на Blackstone за различните вложения и техния световен обсег. Тяхното схващане за опциите на всяко равнище на офиса ще помогне за оформянето на нашата продуктова пътна карта. Техният световен обсег ще поддържа по-нататъшните старания за излизане на пазара в EMEA, APAC и Северна Америка ", обявиха от Dynamo за " Капитал ".

Според изпълнителния шеф на компанията Ханк Баунър инвестицията от Blackstone затвърждава позицията на водач в облачните услуги за различния финансовия бранш. " Тази инвестиция от Blackstone - най-големият различен управител на активи в света - удостоверява позицията на Dynamo като водещ снабдител на заоблачен програмен продукт в бранша на другите възможности. Вярваме, че с това партньорство можем да ускорим нашата пътна карта за продуктите и в допълнение да разтеглим и подобрим водещото предложение на Dynamo в спомагателни класове активи и доста да разтеглим потребителската си база ", споделя той.
Кои са Dynamo Software
Dynamo Software специализира в ръководство на вложения. Днес има над 1000 клиента, измежду които огромни компании за недвижими парцели, фондове за ръководство на рисков капитал и институционални вложители. Облачните услуги на компанията оказват помощ за по-лесното ръководство на другите активи на вложителите.

Dynamo Software е учредена през 1998 година под името " Нетейдж " от Дилян Павлов и Красен Драганов, а концепцията е била да се прави дизайн за уеб сайтове. Заради ниското търсене обаче те вземат решение да трансформират сферата на развиване - от уебдизайн се минава към програмен продукт. Основният пазар на компанията е в Съединени американски щати, само че в последните 4 години са отворени офиси в Сингапур, Лондон и Хонконг. Компанията има и офис в София, в който се организира по-голямата част от изследването и развиването на новите артикули на Dynamo.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР