Основан през 1950 г., Държавният резерв има за цел да

...
Основан през 1950 г., Държавният резерв има за цел да
Коментари Харесай

Ето каква е работата на Държавния резерв

Основан през 1950 година, Държавният запас има за цел да обезпечи помощ и сигурност за обществото в отговор на разнообразни рецесии и бедствия. Той се явява постоянен фонд от първични материали, артикули и материали, които са разполагаем на жителите при нужда за бързо и дейно реагиране и преодоляване на следствията от спешни обстановки.

На 17 Ноември през 1950 година с Указ на Първото Народно заседание е основан българският Държавен запас под наименованието " Държавно доставяне и държавен запас ". След редица промени и попадане в обсега на разнообразни институции, през юни 2001 година структурата е преименувана на Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси ", описват от институцията.

През годините ДА " Държавен запас и военновременни ресурси “ е изиграла основна роля в подпомагането на обществото по време на естествени бедствия като наводнения, трусове, горски пожари, суша и стихии. Агенцията също по този начин е осигурила нужната помощ при други незабавни обстановки като рецесии и пандемии.

Само за последните 5 години са раздадени 3 539 960 литра бутилирана питейна вода, 104 076 кг консервирани храни, 60 000 броя персонални защитни средства, 2440 литра дезинфектант, 2 200 броя медицински произведения, 1 200 броя болнично и домакинско имущество на разнообразни общини и държавни институции в страната. Хуманитарната помощ, предоставена от ДАДРВВЗ в чужбина включва 500 000 литра вода, 120 тона храни, 12 000 опаковки лекарствени артикули, 127 862 броя медицински произведения, 20 000 литра дезинфектанти, 60 000 броя персонални защитни средства и 7 082 броя болнично домакинско имущество (палатки,спални чували, електрически генератори, походни кревати, спални комплекти).

Агенцията отговоря за осъществяването на държавната политика в региона на наложителните ресурси от петрол и нефтопродукти, като осъществя контрол върху основаването, съхраняването, използването и възобновяване на наложителни ресурси от петрол и нефтопродукти за обезпечаване на снабдяването с течни горива в случаите на усложнение на доставките в страната.

Благодарение на ДА ДРВВЗ хиляди хора са получили нужната помощ и сигурност, с цел да преодолеят следствията от рецесии, бедствия и повреди. Стабилността на запаса и готовността на работещите експерти в него са съществена част от националния проект за битка с бедствията.

На 73-годишнината от основаването на Държавния запас дано изразим благодарността си към всички, които са взели участие в тази нелека задача и са помогнали да се поддържа стабилността и сигурността на обществото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР