Осмото издание на Международния кино-литературен фестивал Синелибри във Варна ще

...
Осмото издание на Международния кино-литературен фестивал Синелибри във Варна ще
Коментари Харесай

Кино-литературният фестивал Синелибри започва на 14 октомври във Варна

Осмото издание на Международния кино-литературен фестивал " Синелибри " във Варна ще се организира от 14 до 30 октомври под мотото „ Преоткритото време “, научи Moreto.net.

Филмите ще се прожектират във Фестивалния и конгресен център.

Тази година фестивалът се осъществя със съдействието на фонд „ Култура “ към Община Варна, Столична стратегия „ Култура ”, Национален кино център и компании.

Синелибри Варна стартира извънредно – с документален филм, отдаден на аниматора Теодор Ушев , който тази година осъществя първия си пълнометражен игрален филм - φ1.618, акомодация по разказ на Владислав Тодоров. През 2017 година създателят беше номиниран за „ Оскар “ за късометражния анимационен филм „ Сляпата Вайша “ по едноименния роман на Георги Господинов. Селектиран за присъединяване във фестивала на новото кино в Монреал, филмът „ Теодор Ушев: Невидими връзки “ ще даде старт на Синелибри в морската столица на 14 октомври, петък, от 19:00 ч. в наличието на режисьора Борислав Колев.

На 15 октомври ще бъде излъчена мелодрамата „ В очакване на Боджангълс " , акомодация на едноименния разказ на Оливие Бурдо, с присъединяване на белгийската актриса Виржини Ефира и звездата на френското кино Ромен Дюри.

Зрителите на Синелибри Варна ще имат опция да се насладят на два кино лентата – искрящата комедия „ Мадам “ с Роси де Палма, Тони Колет и Харви Кайтел и любовната драма „ Обещания “ с Пиерфранческо Фавино и Кели Райли, като вторият филм е премиерен за България и ще бъде показан редом с едноименния разказ

В програмата влиза и драмата „ Колибрито “ на режисьорката Франческа Аркибуджи по едноименния разказ на Сандро Веронези, както и трагичният романс „ Алени платна “ на режисьора Пиетро Марчело, прочут у нас с екранизацията на романа „ Мартин Идън “.

За вниманието на феновете ще се борят още: духовитата сантиментална комедия „ За цялостен живот “ и драмата „ Носталгия “ на режисьора Марио Мартоне, номинирана за „ Златна палма “ и е тазгодишното предложение на Италия за премията „ Оскар “.

„ Супергерои “ на Паоло Дженовезе е акомодация на личния му разказ е пресъздаден от тандема Алесандро Борги и Жасмин Тринка. В рамките на фестивала е и историческата драма „ Цветовете на пожара “ на Кловис Корнияк, акомодация по романа на Пиер Льометр

Почитателите на ексцентричния испански художник Салвадор Дали не трябва да пропущат биографичната драма „ ДалиЛенд “ с Бен Кингсли в основната роля. С номинация за „ Златен лъв “ е и филмът „ Децата на другите “, любопитна жанрова амалгама. Ценителите на типичен мистерии би трябвало да включат в програмата си „ Мегре и мъртвото момиче “ на реж. Патрис Льоконт, дълго чакана акомодация по романа на Жорж Сименон с Жерар Депардийо в основната роля.

Не са подценени и най-малките – на 16 октомври, неделя, от 11:30 ч. ще бъде излъчен настоящият анимационен филм по популярната книжна поредност на Рьоне Госини и Жан-Жак Семпе за дребния палавник Никола: „ Малкият Никола: Какво чакаме, с цел да бъдем щастливи? " . Комплимент за феновете на кинолегендата Жан-Жак Ано е най-новият му филм - „ Нотр Дам гори “ , който възпроизвежда чудовищния пожар в Париж от април 2019 година.

Тридесет и пет кино лентата от програмата на фестивала ще са налични на платформата neterra.tv/plus в интервала 8-30 октомври, в това число ирландското предложение за „ Оскар " - „ Мълчаливото момиче “ на реж. Колъм Барейд, изтънчената биографична драма „ Пактът “ на реж. Биле Аугуст, амбициозната копродукция „ Осемте планини “, въздействащата акомодация по романа „ Лимонов сладкиш с маково семе “, загадъчната история „ Дневникът на подправките “, проникновената френско-белгийска историческа драма „ Сбогом, господин Хафман “, документалните филми за Милан Кундера и Сол Белоу и други

Билетите за всички прожекции и съпътстващи събития са към този момент в продажба на касата на Фестивален и конгресен център и онлайн.

Повече информация може да откриете в уеб страницата на и на.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР