Осмото издание на Burgas Game Jam се завръща ударно със

...
Осмото издание на Burgas Game Jam се завръща ударно със
Коментари Харесай

Burgas Game Jam 2024: Всеки може да се включи в създаването на компютърни игри

Осмото издание на Burgas Game Jam се завръща стремително със свежи хрумвания и нова локация . За първи път събитието ще се организира в Регионална библиотека „ Пейо К. Яворов “ в Бургас от 26 до 28 януари .

48-часовият хакатон е част от световната мрежа Global Game Jam и е опция за хора от всички възрасти и специалности да се съберат и да основат игри от разнообразни жанрове. Организатори са бургаската IT организация BurgasLab . Събитието се организира със съдействието на община Бургас.

Снимка: Burgas Game Jam

С присъединяване на голям брой сътрудници, хакатонът дава обещание да бъде още по-вълнуващ и новаторски. Благодарение на Регионалната библиотека, участниците за първи път ще имат 24 часов достъп до залата и ще могат изцяло да се потопят в атмосферата на основаването на игри. По време на събитието участниците ще могат да отпочинат в особено основан за задачата гейм корнър , където от френската компания EZ arcade са подготвили ретро гейм конзоли с обичани аркадни игри.

И тази година присъединяване е изцяло гратис . Феновете на формата обаче е добре да знаят, че местата са лимитирани, по тази причина е добре да побързат. Записванията към този момент започнаха в. 

Снимка: Burgas Game Jam

Макар и естеството на събитието да е хакатон, надалеч не е нужно да си хакер , с цел да участваш. Чарът на Burgas Game Jam е, че можете да се включите в него, без значение дали имате опит в основаването на игри. Единственият значим аршин е да обичате игрите във всякаква форма.

Всеки тим може да направи игра в 3 съществени категории – компютърна, настолна и улична . За да е сполучлива играта, е необходим екип с разнообразни умения, като художници, сценаристи, тестери. Отборите се образуват на място, тъй че и хора, които не са си намерили компания могат да се включат в приключението.

Снимка: Burgas Game Jam

За да разкрият част от тайните при правенето на игри тази година в хакатона се включват нови герои – менторите . Те ще дадат скъпа противоположна връзка на тимовете и препоръки за развиване. Всеки от тях е експерт в региона си и заема друга роля в гейм промишлеността:

Елена Иванова е UI artist в компания Playrix, основател на някои от мобилните игри в топ 10 по света сега. Любопитно за Елена е, че тя стартира пътя си на гейм актьор точно от Burgas Game Jam.

Евгени Петров е разработчик на игри с повече от 14 години опит в промишлеността, с фокус върху геймплей, принадлежности и архитектура. Работи в компании като Haemimont Games и Incineration Productions, съосновател на Tryad Games.

Деян Иванов е създател на първия клуб за настолни игри в Бургас “Aurora ”, основан през 2018г. Работи също като проектант и дизайнер.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР