Осмокласник се разболя от сифилис и е най-малкият пациент на

...
Осмокласник се разболя от сифилис и е най-малкият пациент на
Коментари Харесай

Епидемия от рискови секс контакти в Пловдив, ученик се опари жестоко!

Осмокласник се разболя от сифилис и е най-малкият пациент на Кожния диспансер в Пловдив, оповестиха от РЗИ в града. Той е един от 25-те, които са пипнали заболяването тази година. Повечето от тях са на възраст от 22 до 40 години, като над 50% са мъже. Заболяването е зачестило отпреди две години. Причината е увеличение на рисковите полови контакти и неналичието на надзор, регистрират в Кожния диспансер. По думите им към този момент не се вършат скрининги, както е било преди години.

Примерно, при постъпване на работа към този момент не се изисква проучване за сифилис, каквото е било наложително преди време. Голяма част от хората не посещават общопрактикуващите си лекари, които биха могли да ги насочат към експерт при нужда. Един от първите признаци на заболяването е изменение на половите органи. Хората не обръщат внимание, тъй като тези първи признаци отшумяват, само че след това стартира увреждане на сърдечната и нервна системи.

Профилактика няма и измежду подрастващите и поради това сифилисът към този момент не бил болест, която поразява единствено малцинствата в града. Хората могат да се заразят от сифилис по кръвен или по сексуален път. Наркозависимите, които употребяват една и съща спринцовка, са мощно застрашени от заразяване. При бременност пък инфекцията се предава на плода. Бактерията, която предизвиква заразяването, не е устойчива на външни фактори и поради това човек не може да се болести в публични тоалетни, басейни, принадлежности за хранене или дръжки на порти.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР