Осмо издание на “Рицарят в мен” и “Рицарска постъпка”Представители на

...
Осмо издание на “Рицарят в мен” и “Рицарска постъпка”Представители на
Коментари Харесай

Над 3500 ученици в конкурса на Велик Приорат България

Осмо издание на “Рицарят в мен” и “Рицарска постъпка”
Представители на учебното заведение във Виена

Над 3500 участници се включиха в осмото издание на интернационалния конкурс за детска рисунка “Рицарят в мен” и литературна творба “Рицарска постъпка”. Той е проведени от Велик Приорат България, част от Ордена рицарите Тамплиери на Йерусалим. Събитието е част от националния календар за изяви на Министерството на образованието и науката.



Проф. Юлия Николова (в средата), дружно с Ваня Кастрева от РУО-София, Светла Струмина - вестник “Учителско дело”, ръководител на комисията по оценяване на литературните произведения, Събка Попова РУО - старши специалист по БЕЛ са измежду дейните участници в състезанието.

До заключителния стадий на национално равнище доближиха 25 възпитаници в състезанието за рисунка и 9 възпитаници в състезанието на литературна творба, които получиха своите грамоти, медали и оценки в Националния замък на децата в София (НДД), съорганизатор на събитието.

Авторите на най-хубавите пет произведения от всяка от двете категории бяха отличени от Велик Приорат България и с парична премия. В състезанието взе присъединяване и българското учебно заведение във Виена.

Тържествената гала в препълнената зала на двореца на децата мина под вещото управление на проф. доктор Юлия Николова - Велик офицер във Велик Приорат България. Събитието почете и учен Румен Ралчев - Велик Приор на Велик Приорат България.

Заедно с представителите на МОН, възпитаници, родители, шефове и преподаватели от учебните заведения, взели участие в състезанието, те се любуваха на песните, танците, инструменталните осъществявания на децата в НДД.

Сред приветствени адреси за събитието бе и този на кмета на София Йорданка Фандъкова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР