Осмиваният дизайнерски език всъщност може да има положителен ефект върху

...
Осмиваният дизайнерски език всъщност може да има положителен ефект върху
Коментари Харесай

Големите бъбреци на БМВ правят ли големи продажби?

Осмиваният дизайнерски език в действителност може да има позитивен резултат върху продажбите. Темата е създадена на малко от Карл Фурлонг, създател от уеб страницата CarBuzz.

Много последователи на BMW и наблюдаващи от сектора показаха опасения, че рисковият дизайнерски език на марката – по-специално фрапантното повишаване на бъбречните решетки – ще се отрази отрицателно на продажбите. Въпреки това наподобява, че се случва тъкмо противоположното.

„ Бъбрек, бъбрек “, както се споделяше в оня остарял анекдот за едновремешните мутри. Толкова по-симпатични на фона на актуалните.

Въз основа на последните данни за продажбите на компанията в Съединени американски щати за второто тримесечие на тази година, всеки от колите на марката с най-изявен и „ скандализиращ “, love-it-or-hate-it дизайн на решетките се показва извънредно добре.

През второто тримесечие на 2023 година спрямо второто тримесечие на 2022 година се следи доста нарастване на продажбите на Серия 4, Серия 7 и iX, като даже XM се показва устойчиво макар високата си стартова цена от 159 000 $. Числата наподобява поддържат позицията на BMW да се придържа към своя поляризиращ дизайн на решетките макар рецензиите.

Тази епоха на солидни дизайни на радиаторните решетки стартира с второто потомство на Серия 4 – моделна линия, която осъществя 13 765 единици през второто тримесечие на 2023 година, което е със 107,1% повече по отношение на същото тримесечие на предходната година. Тази цифра включва продажбите на всички разновидности на Серия 4, в това число Серия 4 Gran Coupe.

За съпоставяне, от относително стандартната Серия 3 са продадени 7 665 екземпляра през второто тримесечие на 2023 година, което е по-скромно нарастване от 24,1% по отношение на същия интервал на предходната година.

Всъщност разликата сред Серия 3 и Серия 4 се увеличава; първата към момента постоянно превъзхождаше втората през 2021 година, само че към този момент не е по този начин.

Придвижвайки се нагоре по ценовата канара, напълно новата Серия 7 също шокира автомобилния свят с голямата си решетка, когато беше разкрита дружно с i7 предходната година, само че огромният седан откри 2311 купувачи през второто тримесечие на 2023 година, което съставлява нарастване от 66,1% по отношение на същия интервал на предходната година.

BMW не прецизира какъв брой от тези продажби са за напълно електрическия i7, само че е ясно, че спореният жанр на 7 не е прогонил това, което се възприема като по-консервативна целева публика.

Може би най-впечатляващ е електрическият SUV BMW iX, от който през последното тримесечие са продадени 4 135 бройки, което съставлява нарастване от 282,5%. Подобно на Серия 4, този извънредно завършен автомобил също има огромни отвесно насочени бъбреци. Поглеждайки към своите съперници, Audi of America заяви, че по-евтините Q8 e-tron и Q8 Sportback e-tron са продали общо 1119 единици през последното тримесечие, което е надалеч под iX. Дори и да се включат продажбите на 660 броя e-tron, преди да бъде пребоядисан в Q8 e-tron, iX към момента е много по-напред.

X1 се движи с 4032 единици, което съставлява нарастване от 138,4%, а това е още един модел, който има по-голяма радиаторна решетка от своя предходник. И най-после, моделът от висок клас XM е осъществил 762 единици през второто тримесечие на 2023 година, само че при разглеждането на тази цифра би трябвало да се вземе поради стартовата му цена.

Интересно е, че през второто тримесечие на 2023 година понижават продажбите на Серия 2 (-21,7%), Серия 8 (-32,6%), X3 (-32,5%) и X5 (-2,5%), като всички те резервират по-разумни размери на бъбреците.

Разбира се, корелацията не е причинно-следствена връзка и нищо от това не значи, че продажбите на обособените модели на BMW са били директно повлияни от размера на дизайна на решетките им, само че има задоволително доказателства, които сочат, че смелият дизайнерски език на марката не е отблъснал клиентите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР