Осминафиналите на UEFA EURO 2020 ще ни предоставят възможността да

...
Осминафиналите на UEFA EURO 2020 ще ни предоставят възможността да
Коментари Харесай

Англия срещу Германия: Поглед към iисторията на голямото съперничество

Осминафиналите на UEFA EURO 2020 ще ни дават опцията да се насладим на едно от най-големите съперничества в интернационалния футбол - това сред Германия и Англия.

Статистиките от тази огромна омраза ни подсказват, че ни следва извънредно равносилен мач. В 32 мача сред двете велики народи, обхващащи битки на интернационалните футболни конгреси, квалификационни мачове, както и другарски срещи, двата отбора са безусловно изравнени във връзка с победи - по 13 за всеки един отбор, както и 6 равенства.

Няма спор обаче, че в последните десетилетия германците са тези, които си потеглят щастливи от дуелите на интернационалните финали. Спечелени победи на Евро 1996, както и на Световното състезание през 1990-а, пристигнали след осъществяване на дузпи, а не на последно място би трябвало да сложим и разгромния триумф с 4:1 на Световното състезание в ЮАР през 2010. Няма и по какъв начин да забравим анулирания гол на Франк Лампард в оня мач, който щеше да направи резултата 2:2 на почивката.

По отношение на интернационалните трофеи обаче преимуществото е смазващо в интерес на "швабите " - 3 извоювани Европейски шампионати, както и три изгубени финала против мижавото достижение на Англия от едвам два изгубени полуфинала. На Световни шампионати нещата не стоят изключително по-различно - трофеите са 4 на 1 в интерес на "Маншафта ".

Миналата популярност обаче надалеч няма да повлияе на идния театър, а англичаните ще желаят да покажат, че уроците най-сетне са научени.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР