Осмина - седем в град Левски и един в София

...
Осмина - седем в град Левски и един в София
Коментари Харесай

Гешев: Арестувани са осем от разбитата група за ало измами в Левски

Осмина - седем в град Левски и един в София - са арестувани за 24 часа при профилираната интервенция против телефонни измамници, блокирала града в петък сутринта.

" Не можем да приказваме за ръководители на незаконна група, само че двама от арестуваните са доминирали в нея. Според събраните доказателства ще се реши правната подготовка против тях - дали са ръководители, или участници в групата. 4 часа работа не са задоволителни за разбор, само че по оперативна информация групата в Левски е измежду най-сериозните, работили на територията на страната. За никого не е загадка, че Левски е меката на ало измамниците в България. " Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев пред медиите в град Левски.

Всички арестувани са престъпно проявени, някои са осъждани. При обиските са конфискувани кг злато и много сим карти, някои от Румъния.

Има данни, че измамниците са пътували и до Румъния. Един от задържаните е бил в групата на ало измамниците в Горна Оряховица, а след разбиването й преди месеци се е преместил в Левски.

По първична калкулация, измамите са за десетки хиляди левове. Вземани са дребни суми, само че постоянно. Има няколко случая на предотвратени измами на възрастни хора, които са пробвали да теглят пари от банки, с цел да ги дадат на мошениците.

Полиция и жандармерия имаше по обяд в петък пред къщата на 50-годишния Димитър Серафимов.

" Той нищо не е направил. Вчера погреба татко ни ", изплака сестрата на Димитър - Гергина. " Парите са от питейното му заведение ", изясни сестрата.

Има данни, че е прал пари посредством заведението, сподели пред публицисти шефът на плевенската полицейска дирекция Красимир Начев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР