Осми пореден ден на протести в София. В 18:00 ч.

...
Осми пореден ден на протести в София. В 18:00 ч.
Коментари Харесай

Ден 8: Протести пред Дондуков 1 и 2, очаква се да се обединят


Осми следващ ден на митинги в София. В 18:00 ч. пред постройката на някогашния Партиен дом се организира народен митинг на съдружие " Боец ", оповестява Българска национална телевизия.

Организаторите от съдружие " Боец " се събраха пред постройката на някогашния Партиен дом към 16:00 ч. Исканията им са за оставка на държавно управление то и на основния прокурор Иван Гешев. Настояват за промени в правосъдната система и въвеждане на електронно гласоподаване.

Пред президентство то се организира и обичайният митинг против държавно управление то, чака се по-късно да се слее с митинга, проведен от съдружие " Боец ".

Очаква се довечера още веднъж да има шествие по централните столични булеварди до така наречен Триъгълник на властта.

На митинга са и жители от Бургас. Те донесоха със себе си знамето от демонстрацията на плажа край " Росенец ", както и макет на електрически стол.

От Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха, че подхващат дейности за запазване на публичния ред и организация на придвижването, съобразена както с участниците в митинги те, по този начин и с останалите поданици и посетители на София.

За да бъдат минимално затруднени при напредването си жителите, които живеят и работят в столицата, следва да бъдат авансово осведомени за периодическото затваряне на избрани пътни сектори, което е невероятно при изменящите се всекидневно направления на шествията на митинги ращите.

За отбягване на усложненията в придвижването на жителите, които не се включват в митинги те и основаване на организация за облекчение при прекосяване на шествието от митинги ращи жители, е належащо уредниците на протестните дейности да съблюдават Закона за събранията, митингите и манифестациите и да подадат съобщение в Столична община за провежданите от тях мероприятия, допълват още от Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР