Осман Октай се чуди къде е Мустафа Карадайъ:Защо е в

...
Осман Октай се чуди къде е Мустафа Карадайъ:Защо е в
Коментари Харесай

Осман Октай: Дали Доган няма да посочи друг лидер през февруари, ако Пеевски не изпълни нещата

Осман Октай се чуди къде е Мустафа Карадайъ: " Защо е в конспиративност? Чудя се дали Доган няма да уточни различен водач на конгреса през февруари, в случай че Пеевски не извърши до дъно нещата, които е поел пред него. На първия ред в Движение за права и свободи непроменяемо към този момент седи и Филиз Хюсменова ". Това разяснява пред БНР Осман Октай, политически анализатор, някогашен заместник-председател на Движение за права и свободи.

" Политическите събития през 2023 година бяха извънредно комплицирани и напрегнати. Осветени бяха доста зависимости и различия в нашето общество, както и доста институционални напрежения ", счита Октай.

" Бойко Борисов беше заставен да поддържа втория мандат и държавното управление на акад. Денков. Борисов направи всичко допустимо да прикачи към това ръководство Делян Пеевски и Движение за права и свободи ", добави той.

Като забавен миг от миналата година Осман Октай дефинира и " метода, по който беше " опраскан " някогашния основен прокурор Иван Гешев ".

Октай уточни, че не изключително огромен оптимист във връзка с гласуваните промени в Конституцията на страната. " Самият факт, че огромна част от прокурорската квота във Висш съдебен съвет ще бъде определена от политиците, значи, че още веднъж ще има политически надзор върху новия основен прокурор. Най-важно е по какъв начин ще се осъществят законодателно тези конституционни промени, в случай че останат в действие и не бъдат анулирани някои решения от Конституционния съд ".

Той подсети, че следва ротация, която е доста комплицирана. " Ако Пеевски и Движение за права и свободи се включат в едно последващо ръководство, това ще докара до неуспех. За да няма неуспех и да продължава по настоящия метод - мъчно, само че видимо за европейския път на България - би трябвало акад. Денков да продължи да бъде министър-председател. Помните ли офанзивите на лицето Пеевски против акад. Денков? ".

С държанието си президентът Радев, каквито и политически цели да преследва, дискредитира България, уточни Октай.

В слаба позиция сме, заключи анализаторът. " Нищо не ни сплотява като национални знаци. Всеки ден кавги, разграждащи институционално страната. Създава се неприятен облик на България, от който се възползват външните сили ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР