Оскар Пиастри вече е направил първи тест за новия си

...
Оскар Пиастри вече е направил първи тест за новия си
Коментари Харесай

Пиастри с първи тест за Макларън

Оскар Пиастри към този момент е направил първи тест за новия си тим във Формула 1 Макларън. Информацията е на френското списание Auto Hebdo, като се прецизира, че става въпрос за двудневна сесия на пистата “Пол Рикар ”. В първия ден австралиецът е карал на късата версия на пистата с дължина 3,8 километра, а във втория - на трасето, което се употребява за надпревари във Формула 1.

Репортерът на изданието прецизира, че Пиастри е бил с гащерзон на Макларън със спонсорски лога.

Тестът на Пиастри към момента не е доказан от Макларън, нито от Алпин, а досега в интернет не са се появили фотоси от тестванията.
 В Макларън не чакат Алпин да пусне Пиастри преди края на годината В Макларън не чакат Алпин да пусне Пиастри преди края на годината
До края на годината Пиастри е привързан с Алпин и от английския тим към този момент признаха, че не чакат той да бъде освободен предварително, с цел да може да кара за Макларън в първата свободна подготовка на финала на сезона в Абу Даби.
 Какво ще чакат в Макларън от Оскар Пиастри през 2023 година? Какво ще чакат в Макларън от Оскар Пиастри през 2023 година?
Пиастри стана обект на яростен спор сред Алпин и Макларън, откакто водачът разгласи, че няма да кара за френския отбор на мястото на Фернандо Алонсо, който през лятото изненадващо реши да премине в Астън Мартин. Бордът по договорите във Формула 1 отсъди, че Алпин няма контракт с Пиастри за следващата година и той е свободен да подпише с Макларън. При Зак Браун австралийският дебютанат, който към този момент има трофеи във Формула 3 и Формула 2, ще заеме мястото на Дениъл Рикардо, чийто контракт се приключва година по-рано и той ще си тръгне в края на сегашния сезон.
 Защо Пиастри избра да кара с №81 Защо Пиастри избра да кара с №81
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР