Оскар Пиастри ще бъде един от тримата новобранци във Формула

...
Оскар Пиастри ще бъде един от тримата новобранци във Формула
Коментари Харесай

Пиастри разкри какви ще са неговите основни цели през сезон 2023

Оскар Пиастри ще бъде един от тримата новобранци във Формула 1 през 2023 година, дружно с Ник де Врийс и Логан Сарджънт, които ще се състезават надлежно за Алфа Таури и Уилямс. Австралиецът пък ще бъде част от отбора на Макларън, което малко или доста слага по-високи упования към него, с оглед представянето на трите екипа през последните няколко години.

Самият Пиастри обаче показа, че неговата съществена цел в първото му съревнование във Формула 1, а и освен, ще бъде да „ научи допустимо най-вече “. Той също по този начин добави, че положителният резултат, най-много в Бахрейн, ще бъде „ бонус “.
 В Макларън не се тормозят от неопитността на Пиастри В Макларън не се тормозят от неопитността на Пиастри
„ Искам да изляза и да се развличам. Да се насладя на първото ми съревнование от повече от година насам. Мисля, че положителните резултати ще дойдат сами, стига аз да не спирам да се трудя и да изучавам допустимо най-вече. Ще виждам да пускам сезона вярно, само че и ще виждам да се позабавлявам, а в случай че се класирам добре, това ще бъде
бонус “, изясни Пиастри.
 В Макларън чакат Пиастри да бъде покрай Норис В Макларън чакат Пиастри да бъде покрай Норис
През предходната година австралиецът не взе участие в нито едно съревнование, защото той стартира сезона като авариен водач на Алпин. Първоначално се смяташе, че точно той ще размени Фернандо Алонсо в отбора от Енстоун, само че самият Пиастри избра да продължи кариерата си в Макларън.
 Алпин за Пиастри: Егоистите на оцеляват дълго Алпин за Пиастри: Егоистите на оцеляват дълго
Това провокира спор сред Алпин и Макларън за услугите на младия австралийски водач, който в последна сметка бе решен след интервенция на Бюрото по договорите във Формула 1. То отсъди в интерес на Макларън, което пък накара Алпин да погледна към Пиер Гасли като заместител на напусналия в посока Астън Мартин Алонсо. Трансфера на Гасли от Алфа Таури в Алпин пък отвори пътя пред Де Врийс, който най-сетне получава късмет да бъде титулярен водач във Формула 1.

Снимки: Gettyimages

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР