Оскъдна и противоречива остава информацията за ставащото в Русия. В

...
Оскъдна и противоречива остава информацията за ставащото в Русия. В
Коментари Харесай

Отрядите на Кадиров тръгват към Ростов, очаква се битка за града

Оскъдна и спорна остава информацията за ставащото в Русия. В събота към обяд в съветските Телеграм групи се появи информация, че отрядите на Рамзан Кадиров са тръгнали към Ростов, с цел да разчистят Вагнер и се чака борба за града.

На входовете на щаба на Южния боен окръг (ЮВО) в центъра на Ростов на Дон бяха доставени коли с картечници " Утьос ", принадлежащи на ЧВК Вагнер. 

" Колите се намират по-специално в Халтуринската алея, както и на улиците " Пушкинская " и " Большая садовая ".

Отбелязва се също, че няма признаци на миниране и бойците се надяват, че няма да се наложи да употребяват оръжие.

В украински канали беше обявено, че съгласно източници съветската войска възнамерява да взриви мостовете на пътя на " Вагнер " към столицата Москва. Това може да бъде подхванато, в случай че наемниците не престават да напредват с бързи темпове.

Магистралите М-4 " Дон ", М-5 " Урал " и М-2 " Крим " са отчасти затворени в Подмосковието, оповестява министерството на превоза на Московска област. Освен това отчасти е затворено Ярославското шосе.

Затворен е мостът чрез река Ока на Семфирополското шосе в региона на Серпухов и част от шосето М-2 " Крим " край Серпухов. По-рано управляващите на Воронежка област оповестиха, че автомагистралата М-4 " Дон " е затворена от 464 км до 777 км.

Хаосът във Воронежка област се ускорява, а в това време от Кремъл оповестиха, че Владимир Путин е провел диалози с водачите на Беларус, Узбекистан и Казахстан – Александър Лукашенко, Шавкат Мирзийоев и Касим-Жомарт Токаев.

" Президентът е уведомил събеседниците си за обстановката ", сподели Песков пред кореспонденти.

Руският президент Владимир Путин възнамерява да " ликвидира със скалпел " Евгений Пригожин и дава обещание прошка на наемниците от ЧВК Вагнер, с цел да избегне пряка военна борба в Москва. За това заяви осведомен източник.

По-конкретно, събеседникът на изданието удостоверява към този момент публикуваната в медиите информация, че Кремъл не разполага със съществени военни запаси в региона на столицата, заради което са разпръснати елементи на чеченците, Националната армия, чиновниците на Министерството на вътрешните работи и ФСБ ще пази Москва. 

" Путин не се нуждае от огромна стрелба, тъй че задача номер едно е съответното елиминиране на Пригожин и откъсването от него на гръбнака на Вагнер, обещавайки прошка за целия този срам ", сподели източникът. 

По-рано чеченският водач Рамзан Кадиров съобщи, че в случай че се наложи, силите му са подготвени да оказват помощ за потушаването на протеста, разгласен от ръководителя на съветската частна наемническа компания " Вагнер ", съобщи Ройтерс. 

Кадиров дефинира дейностите на Евгений Пригожин като " удар с нож в гърба " и призова съветските военнослужещи да не се поддават на никакви " провокации ".  

Колони от коли с танкове в региона на Липецк: оповестяват, че това е ЧВК Вагнер.

Областният оперативни щаб предлага на популацията да не напуща домовете си без неотложна потребност и да се въздържа от напредване с персонален и публичен превоз.

Губернаторът на Свердловска област вкара режим на нараснала паника в района.

В региона на Брянск организациите, включени в силовия блок, бяха преведени във висока бойна подготвеност

Съобщава се а детонация покрай щаба на Южното военно командване в Ростов на Дон.

Тълпа от хора е избягала от местопроизшествието.

Причините към момента не са известни. 

Публикуваха и нови фрагменти с колоната на техниката на ЧВК " Вагнер " във Воронежка област. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР