Осиротяло бебе-тюленче на възраст едва десет дни, открито в началото

...
Осиротяло бебе-тюленче на възраст едва десет дни, открито в началото
Коментари Харесай

Осиротяло тюленче беше прехвърлено от Крит в Атина

Осиротяло бебе-тюленче на възраст едвам 10 дни, намерено при започване на ноември на плаж на гръцкия остров Крит, е било трансферирано в Атина, където е поверено на грижите на Дружеството за изследване и отбрана на средиземноморския тюлен духовник (Mom), където ще остане, до момента в който порасне задоволително, с цел да бъде освободено в природата, заяви АНА-МПА.

Бреговата защита, която разкрила тюленчето по сигнал на локални поданици, незабавно влезнала в контакт с организацията, с цел да получи указания по какъв начин да реагира на случая и да опази здравето на дивото животно.

Дружеството за изследване и отбрана на средиземноморския тюлен духовник (Mom) е учредено през 1988 година и се грижи за осиротели или заболели тюлени от 1990 година насам. Тюленът духовник е сериозно заплашен в международен мащаб, към този момент се счита за липсващ от България и Черно море, а в Гърция е една от последните му обилни популации.

„ Тази година имаме две дребни тюленчета “, споделя Елени Тунда, биолог в Mom. „ Ермис беше открит през октомври в Пили на остров Евбея, а в този момент през ноември при най пристигна Миноас от Крит, от Сития. И двете са бебета, в този момент е сезонът, през който по принцип би трябвало за сучат от майките си, само че са били завлечени от бурите, бяха и заболели. Даваме им медикаменти по наставление на виновния ветеринарен доктор и се надяваме, че след трите месеца, през които ще са тук, ще ги освободим още веднъж в естествената им среда, както вършим всякога “, добавя тя.



Тюленчето е настанено в особено пространство с басейн под наблюдението на ветеринарен доктор и под грижата на експертите от Mom. Дневната му стратегия включва изтегляне, баня, еволюционен преход от рибена каша към образование да се храни с риба и да плува. Компания му прави Ермис, открит през октомври на Евбея.

„ След като доближат до нужното тегло, към 60 кг., и са се научили да ядат риба, ги освобождаваме “, изяснява Тунда.

От организацията предизвестяват, че за положителното на тюлените е значимо хората, когато ги виждат, да заобикалят контакт с тях и да не ги хранят.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР