Осигуряват храна и чай за бездомни хора в празничните дни

...
Осигуряват храна и чай за бездомни хора в празничните дни
Коментари Харесай

Осигуряват храна и чай за бездомни хора в празничните дни в София

Осигуряват храна и чай за бездомни хора в празничните дни в София, оповестиха от Столична община.

Заместник-кметът на Столичната община по направление “Социални действия и интеграция на хора с увреждания ” - Надежда Бачева, стартира самодейност за обезпечаване на храна и топли питиета за хората без заслон, които отхвърлят да бъдат настанени в общинските центрове за краткотрайно настаняване.

“Искаме да се погрижим за хората, които живеят на улицата, само че отхвърлят да употребяват обществените услуги на общината и центровете за краткотрайно настаняване. Всеки ден - от 21 до 31 декември, те ще могат да получат сандвичи и топъл чай в двора на столичния храм “Света Параскева ”, на ул. “Георги С. Раковски ”, показа Надежда Бачева, която ще участва на старта на самодейността.

Храната ще се раздава във времето от 12:00 до 14:00 часа. Социалните служащи ще осведомят и нуждаещите се от дом за опцията да нощуват в центровете на краткотрайно настаняване и за обществените услуги, които се дават там.

Екипите на Дирекция “Аварийна помощ и предварителна защита ” към Столичната община ще бъдат снабдени с пакети с храна и питиета, които да раздават на бездомните хора при нормалните обходи на града, както и да ги осведомят за пункта в двора на храм “Света Параскева ”.

Столичната община обезпечава обществени услуги за хора в затруднено състояние , нуждаещи се и останали без дом през цялата година, като в зимния интервал поставя спомагателна грижа. Общината дава заслон за бездомни лица и фамилии в три Центъра за краткотрайно настаняване в София.

В тях на нуждаещите се жители се обезпечава заслон, поддръжка от обществени служащи със подпомагане за регистрация в бюрата по труда; подпомагане за издаване на документи за идентичност, реализиране на връзка с околните им, както и свързване с дирекциите " Социално подкрепяне " по сегашния им адрес.

Гражданите могат да подават сигнали за нуждаещи се на телефони: 112, както и на Контактен център на Столична община - 0700/ 17-310. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР