Осигуряването на подкрепата за втория кабинет е ангажимент на кандидата

...
Осигуряването на подкрепата за втория кабинет е ангажимент на кандидата
Коментари Харесай

Георги Свиленски, БСП: Въпросът е избори или стабилност и кабинет

" Осигуряването на поддръжката за втория кабинет е ангажимент на претендента за министър председател и мандатоносителя, тъй че аз към този миг не мога да кажа нищо по-различно от това, което през вчерашния ден е декларирал Асен Василев. Ние вършим това, което е в нашите ресори- да излъчим претендентите за министри и да представим своите цели за програмата, които бяха признати и одобрени. " Това съобщи ръководителят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България” Георги Свиленски в ефира на БТВ и добави, че в днешния ден би трябвало да стане ясно дали мандатоносителя е намерил нужната парламентарна поддръжка.

Председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България” разяснява, че ще се разчита на отговорността на народните представители. " Ако няма воля в този парламент да се работи няма нищо неприятно да отидем и на избори. В последна сметка тук са ни изпратили българските жители и, в случай че техните избраници не желаят да работят и не желаят да дойдат средствата от Плана за възобновяване и резистентност - отиваме на избори и още веднъж ще желаеме доверието на хората, а те още веднъж ще пратят тук може би същите партии. Не мога да подсигурявам обаче това какъв брой пъти ще го издържи българското общество ", безапелационен бе Свиленски.

" Ще поставим всички старания, в случай че се стигне до 3-ти мандат той да бъде сполучлив, въпреки възможностите да са доста дребни. Защото сме наясно, че отиването на избори е най-лошо за България и ние би трябвало да създадем всичко допустимо да не хвърляме страната си в този безпорядък и изборна серпантина, която следва. Бихме говорили с тези партии, които споделят програмата и политиката, която сме утвърдили ", изясни той.

" Към вчерашна дата към 17:00 ч. към момента не беше обезпечена нужната поддръжка. Мисля, че към момента е допустимо да бъде открита поддръжка за сформиране на кабинет ", съобщи социалистът и добави, че до последния миг към момента има възможност още народни представители да заявят своята поддръжка, а въпроса по думите му е избори или непоклатимост и кабинет.

В умозаключение Георги Свиленски сподели, че се търсят доста повече, тъй като 121 народни представители са, с цел да стартира съвещанието. " И по тази причина трябват народни представители, които работят за тези, които са ги изпратили тук, тъй като сега виждаме един бойкот от другите партии ", приключи той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР