Осигуряването на подходяща защита на река Дунав ще осигури по-добро

...
Осигуряването на подходяща защита на река Дунав ще осигури по-добро
Коментари Харесай

Зам.-министър Събев: Осигуряването на защита на Дунав ще осигури по-добро бъдеще за всички сектори, свързани с реката и морето

Осигуряването на подобаваща отбрана на река Дунав ще обезпечи по-добро бъдеще за всички браншове, свързани с реката и с Черно море. Това сподели заместник-министърът на земеделието Георги Събев по време на среща от самодейността „ Дунавски и черноморски фар “, която се организира в Букурещ, Румъния. Той добави, че е значимо да се работи и за превръщаното на синята икономка в кръгова и неутрална.

„ Просперитета на районите ни зависи от положителното положение на екосистемите. Те би трябвало да обезпечат устойчивото произвеждане на артикули и да отговорят на упования за обществена, икономическа и екологична непоклатимост “, съобщи още заместник-министърът. Георги Събев акцентира, че участниците в самодейността могат да разчитат на България за реализиране на задачите за прогрес и действие на черноморския и дунавския воден басейн. По думите му Европейската комисия е сътрудник, който подкрепя използването на повсеместен усъвършенстван метод и разяснява, че политическите цели в него би трябвало да имат освен необятна социална поддръжка, само че и ясни индикатори и принадлежности за тяхното реализиране.

„ Регионалният метод на работа ще подсигурява ценене на спецификите на всички участници. Трябва да надградим и обединим съществуващите ограничения и съответните целесъобразни действия “, заключи зам.-министър Събев.

Събитието е ориентирано към сливане на публични и секторни заинтригувани страни в района на река Дунав и Черно море, с цел да намерят решения за възобновяване и реализиране на положително екологично положение на водната система и индиферентност на климата. В него вземат участие още Барна Танцос, министър на околната среда, водите и горите на Румъния, Себастиан-Йоан Бурдуя, министър на научните проучвания, нововъведенията и цифровизацията на Румъния, Чарлина Вичева, общоприет шеф на Генерална дирекция „ Морско дело и риболовство “, представители на други европейските институции и неправителствени организации.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР