Осигуряването на финансовата подкрепа за фермерите е важен инструмент, но

...
Осигуряването на финансовата подкрепа за фермерите е важен инструмент, но
Коментари Харесай

България и още пет страни в ЕС поискаха от Брюксел допълнителни мерки за подкрепа заради вноса на земеделска продукция от Украйна

Осигуряването на финансовата поддръжка за фермерите е значим инструмент, само че това не взема решение проблемите на земеделските производители, като за задачата Европейската комисия би трябвало да създаде съответни ограничения в незабавен порядък (за адресиране на казуса с вноса на селскостопанска продукция от Украйна, бел. ред). Около това са се обединили през днешния ден министърът на земеделието Явор Гечев по време на онлайн среща с сътрудниците му от Полша, Румъния, Унгария, Чехия и Словакия, оповестиха от Министерството на земеделието.

„ Всички ние сме солидарни с Украйна, поддържаме самодейностите на Европейската комисия, само че трябват гаранции, че така наречен коридори на взаимност извършват функционалностите, за които бяха основани “, акцентира още Явор Гечев. Той напомни, че с изключение на всичко се намираме на прага на новата беритба, до момента в който в същото време има към момента огромни количества на зърнени култури в складовете. „ Събирането на новата годишна продукция ще докара до ескалиране на обстановката, по тази причина са нужни съответни ограничения в къси периоди “ сподели още българският министър.

Участниците в срещата обявиха, че не престават да упорстват за предприемане на дейности от страна на Европейска комисия и застават напълно зад настояванията, изпратени от държавните глави и държавни водачи на засегнатите от разстройването на пазара на селскостопански артикули страни, до ръководителя на Комисията Урсула фон дер Лайен.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР