Осигуряването на достъп до качествено здравеопазване и подобряване на условията

...
Осигуряването на достъп до качествено здравеопазване и подобряване на условията
Коментари Харесай

Кристиян Иванчов: Кюстендилските медици заслужават по-добри условия за работа, а жителите на общината – да получават качествено здравеопазване

„ Осигуряването на достъп до качествено опазване на здравето и възстановяване на изискванията за работа на кюстендилските лекари и медицински чиновници – това е един от целите, залегнали в нашата стратегия, за които ще работим с цялостни сили с екипа ми “. Това съобщи претендентът за кмет на Кюстендил от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Кристиян Иванчов.

Той поздрави българските лекари във връзка техния професионален празник, който се отбелязва през днешния ден – в деня на Свети Иван Рилски, настойника на медиците в България.

„ Познавам добре проблемите, с които се сблъскват медицински чиновници в Кюстендил по време на ежедневната си работа – ниски хонорари, неприятни условия на труд, влага в санитарните пространства, липса на задоволително дипломиран личен състав, тежки наряди, медицински сестри в пенсионна възраст, които изнемогват на натоварването по време на нелеките смени и липса на искащи млади лекари, които да работят в кюстендилската болница “, сподели Кристиян Иванчов.

Той показа решенията, залегнали в програмата му в бранш „ Здравеопазване “:

Осигуряване на положителни условия за работа и съответно заплащане на медицинските чиновници, работещи в кюстендилската болница;

Подобряване на материалната база на здравните заведения;

Привличане на нови квалифицирани медицински фрагменти посредством обезпечаване на положително заплащане и даване на общинско жилище при необходимост;

Ангажиране на водещи експерти в медицината, които да съветват жителите, както и да образоват кюстендилските лекари и медицински чиновници.

„ С екипа ми ще работим с цялостни сили за достъп до качествено здравеопазванеКупуването и продаването на гласове е закононарушение! за всеки един гражданин на Кюстендил и положителни условия за работа на кюстендилските лекари и медицински чиновници “, съобщи Кристиян Иванчов.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР