Осигуряването на директен полет и облекчаването на визовия режим са

...
Осигуряването на директен полет и облекчаването на визовия режим са
Коментари Харесай

Черноморски кметове обсъдиха в Пекин възможностите за привличане на китайски туристи

Осигуряването на пряк полет и облекчаването на визовия режим са значими за активизирането на съдействието сред България и Китай в региона на туризма. Около тази позиция се сплотиха делегация от ГЕРБ и Шън Бейли, помощник-началник във външния отдел на Китайската комунистическа партия (ККП).
Срещата се състоя в последния ден от работното посещаване на българската делегация, водена от народния представител и ръководител на парламентарната група за другарство с Китай Димитър Бойчев. Част от делегацията са и кметовете на общините Аврен, Девня, Поморие, Созопол и Царево - Емануил Манолов, Свилен Шитов, Иван Алексиев, Панайот Рейзи и Георги Лапчев, зам.-кметът на община Аксаково Руска Илиева, зам.-областният шеф на Добрич Красимир Николов и ръководителят на Общинския съвет в Бургас Константин Луков.

В наличието на българския дипломат в Пекин Григор Порожанов представителите на локалната власт презентираха туристическия капацитет на черноморските общини. От китайската страна бе проявен огромен интерес към изискванията за балнеология и СПА туризъм. Според Шън Бейли китайските туристи биха оценили високо свойствата на минералните извори и на лечебната тиня по българското Черноморие.

Кметът на Поморие Иван Алексиев показа желанието си за побратимяване на общината с морския град Сямън в провинция Фудзиен, където по-рано българската делегация организира голям брой срещи и откри редица контакти за ползотворно съдействие в разнообразни области.

Шън Бейли увери, че самодейността " Един пояс, веднъж " и механизмът 16+1 дават нова платформа за задълбочаване на връзките сред България и Китай, като подчертава върху контактите в областта на стопанската система, търговията, инфраструктурата, културния продан. Вашето посещаване ще способства и за по-тясно съдействие на локално равнище, означи пред българските посетители Шън Бейли.

Посланикът ни я срещна с нуждата да бъде омекотен достъпът до китайския пазар на хранителни артикули с българската маслодайна роза, която се радва на огромна известност в азиатската страна. Български режисьор е класиран на второ място на кинофестивал в Китай и следва да бъде награден, осведоми още Григор Порожанов, а Шън Бейли изрази убеденост, че двустранното съдействие може да откри израз и в взаимни кино продукции.

Посланикът анонсира, че в Пловдив следва среща, обвързвана с механизма 16+1, в която се чака да вземат присъединяване представители на 3 китайски провинции. България е декларирала предпочитание да бъде хазаин на идващия огромен конгрес, отдаден на механизма.

Шън Бейли насочи покана ГЕРБ да взе участие със свои представители в интернационалния разговор на партиите, който външният отдел на ККП провежда в края на ноември - началото на декември, след идния партиен конгрес.

" Като представители на най-голямата партия в България желаеме да надградим обичайно положителните връзки с Китай, в това число и посредством присъединяване в механизма 16+1 и самодейността " Един пояс, веднъж ", заключи ръководителят на делегацията Димитър Бойчев. В качеството си на ръководител на парламентарната група за другарство с Китай той посочи, че 1/3 от народните представители в Народно събрание са част от тази група, което е неоспорим знак за положителното съдействие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР