Осигуряването на дърва за огрев в област Монтана върви нормално.

...
Осигуряването на дърва за огрев в област Монтана върви нормално.
Коментари Харесай

Областният управител на Монтана: Няма затруднения при снабдяването с дърва за огрев

„ Осигуряването на дърва за огрев в област Монтана върви обикновено. Имам уверението на шефовете на горските стопанства, че до настъпването на зимата възрастните и обществено слабите поданици в обитаемоте места ще бъдат снабдени “, сподели регионалният шеф на Монтана Валери Димитров.
Изявлението му бе в отговор на журналистически въпрос преди началото на среща, извършена взаимно с регионалните шефове на двата прилежащи района – Георги Митов на Враца и Огнян Михайлов на Видин. В нея участваха и заместник-областните шефове, както и представители на горските предприятия и стопанства, службите за подкрепяне и дирекциите на Министерство на вътрешните работи от трите области.
Снабдяването на дърва за огрев бе измежду двата съществени акцента. По информация на заместник-директора на Северозападно държавно дружество инж. Атанас Златков, от плануваните 41 хиляди пространствени кубически метра дървесина все още са осъществени 32 хиляди, а упованията са до края на годината количествата да са над 50 хиляди кубика. Всяка седмица предприятието възнамерява спомагателни количества. Според ценоразписите, по които закупува дървесината от стопанствата, цената е сред 30-35 лв. за кубик. 
Областните шефове приканиха представителите на горските стопанства и предприятия за по-експедитивни доставки на дърва, изключително за възрастни хора и обществено уязвими поданици. Те също така подсетиха, че държавни чиновници не би трябвало да вземат участие в предизборни пропаганди, свързани със заеманите от тях постове и длъжности. 
А към всички участници в срещата Георги Митов, Валери Димитров и Огнян Михайлов, насочиха и още един зов: да работят единствено и само в услуга на обществото, а не в обслужване на частни или партийни ползи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР