„Осигуряваме 80 милиона допълнително за Оперативна програма за „Развитие на

...
„Осигуряваме 80 милиона допълнително за Оперативна програма за „Развитие на
Коментари Харесай

Правителството отпуска още 80 млн. лв. за медиците на първа линия

„ Осигуряваме 80 милиона в допълнение за Оперативна стратегия за „ Развитие на човешките запаси “. С тези средства ще бъдат покривани разноските за всички медици на първа линия, които се борят с пандемията “. Това показа вицепремиерът Томислав Дончев по време на държавното съвещание в сряда.

Кабинетът утвърди промени в индикативно финансово систематизиране по оперативните стратегии 2014-2020 година на средствата от новия инструмент на EC REACT-EU, в поддръжка на превъзмогването на последствията от рецесията, провокирана от пандемията от COVID-19.

Финансирането от REACT-EU по оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси " (ОПРЧР) се усилва с 80 млн. лв., като с посочените средства ще бъде подкрепена интервенция с общ бюджет от 120 млн. лв.. Операцията ще финансира ограничения за предварителна защита и поддръжка за медицинския и немедицинския личен състав, който посреща първи провокациите на световната пандемична рецесия, обвързвана с разпространяването на COVID-19.

Чрез предоставяните средства ще се подкрепя системата за опазване на здравето, включително обезпечаване на спомагателни хонорари на работещия на първа линия медицински и немедицински личен състав, обезпечаване на безвредни условия на труд и възстановяване на работната среда.

Предвижда се още образуване и осъществяване на образования на медицински и немедицински експерти в лечебните заведения за работа при епидемиологични условия. Основната цел е здравната система да работи дейно при забележителен стрес и да успее да преодолее невижданите провокации, свързани с експлоадирането на втората вълна от болни от COVID-19 в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР