Осигурено е увеличението на пенсиите по Швейцарското правило – 12%

...
Осигурено е увеличението на пенсиите по Швейцарското правило – 12%
Коментари Харесай

Министърът на финансите Асен Василев представя официално параметрите на проектобюджет 2023 г.

" Осигурено е нарастването на пенсиите по Швейцарското предписание – 12% от 1 юли т.г. ", съобщи пред медиите финансовият министър Асен Василев.

" Финансовото министерство е коригирало разновидността на служебното държавно управление на Гълъб Донев, тъй че бюджетният недостиг да е 3%. Разходите са орязани с 3 милиарда и 600 милиона лв. - най-вече за прехрана и за финансови разноски, по незапочнати планове ", сподели Василев.

Предвидени са с 4 млрд и 700 милиона лв. повече доходи. Заложеният растеж на стопанската система през тази година е 1,8%, а предстоящата инфлация - 8,7 на 100, уточни още Василев

От министерството са пресметнали, че оптималният размер на държавния дълг към края на 2023 година не би трябвало да надвишава 40 млрд и 600 милиона лв..

Новият бюджет би трябвало да бъде признат до 31 юли, с цел да влезе в действие от 1 август. Срещу него публично се оповестиха от Българска социалистическа партия, които обявиха, че няма да го поддържат в Народното събрание, а ще предложат различен.

В Министерството на финансите Асен Василев показва публично параметрите на бюджета за 2023 г. 
https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=957427232197666
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР