Осигурено е парламентарно мнозинство за приемане на решение за предоставяне

...
Осигурено е парламентарно мнозинство за приемане на решение за предоставяне
Коментари Харесай

Има парламентарно мнозинство за предоставяне на военна помощ на Украйна, обяви Атанасов 

Осигурено е парламентарно болшинство за приемане на решение за даване на военно-техническа помощ на Украйна. Това разгласи зам.-председателят на Народното събрание и съпредседател на “Демократична България ” (ДБ) Атанас Атанасов в неделя пред бТВ.

Преди два дни парламентарната група на обединяването за възлагане Министерския съвет да окаже военна помощ на украинците. По думите на Атанасов подготвеност да поддържат това решение към този момент са декларирали от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

"Темата влиза в Народното събрание. Проекторешението е импортирано в петък. Процедурата е стартирана и тази седмица ще се гласоподава ", добави депутатът от Демократична България.

планува държавното управление да даде военно-техническа помощ на Украйна "според нейните потребности и съгласно опциите на нашата страна ". Посочва се още, че финансирането на помощта за Украйна ще стане за сметка на държавния бюджет и от специфичните фондове на Европейски Съюз и НАТО за общо финансиране за поддръжката на Украйна.

"Наясно съм, че Българска социалистическа партия няма да поддържат това решение. Но и ГЕРБ, и Движение за права и свободи споделиха, че са подготвени да дадат поддръжка. По този въпрос не би трябвало да се разделяме на парламентарни групи. Сигурен съм, че България другата седмица ще има решение да даде военно-техническа помощ на Украйна ", съобщи Атанасов.

Зам.-председателят на Народното събрание е на мнението, че това решение би трябвало да бъде взето, даже да е алегорично, с цел да покаже България, че е част от западния свят, който поддържа демокрацията.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР