Осигурени са чували и ръкавици, а от присъстващите се изисква само

...
Осигурени са чували и ръкавици, а от присъстващите се
изисква само
Коментари Харесай

На 23 септември ще се проведе акция за почистване на плаж „Ветеран” във Варна

Осигурени са чували и ръкавици, а от присъстващите се изисква единствено доста въодушевление и възторг. Стартът е в 10:30 ч.

Акцията ще закрие плануваните за тази година интензивности за каузата „ Черно море, свободно от пластмаса “, стартирали през юни с почистването на плаж „ Перла “, Приморско. Централна част от програмата е протичащото се в момента уиндсърф предизвикателство WIND2WIN, чийто свършек ще бъде отбелязан именно с почистването във Варна.

За събитието на плаж „ Ветеран “ са планувани и доста забавни активности – до момента в който родителите се трудят старателно на плажа, най-малките са добре дошли да се включат в безвъзмездна графити работилница с графити артистите от 0511. Вечерта добре свършената работа ще бъде отпразнувана на терасата на Хале 3, наслаждавайки се на последните летни дни със сърф филми и свежа компания. Когато падне нощта, хазаин ще бъде Yo-Ho-Hostel, подкрепящ за поредна година усилията на сърфистите.

Средствата, употребявани за организирането на почистването, са събрани от даренията за идеята от Colour Monk, Banditto, Anglo-American School of Sofia, както и дарения, направени посредством PayPal акаунта на WIND2WIN. Почистването също по този начин е част от дългогодишната световна акция на Surfrider Foundation Europe – Ocean Initiatives.

Вече трети ден на ход е кулминационната точка на идеята „ За Черно море, свободно от пластмаса “ -  първото по рода си морско предизвикателство WIND2WIN, в което Илияна Стоилова и Йоан Колев от Акаша си сложиха за цел да преминат с уиндсърф по море между най-северната и най-южната точка на българското Черноморие или общо към 300 км сред Дуранкулак и Резово, движени само от силата напразно и човешкия дух. 

Докато двамата се придвижват по набелязаното трасе, ги придружава екип от морски биолози, които имат задачата да снемат проби, да наблюдават и локализират местата с плаващи морски боклуци и да записват наблюденията си върху морските бозайници в Черно море. Така ще бъде оформена екологична картина на морската вода, която да послужи като насочна точка за вземането на ограничения за справяне с казуса с пластмасовото замърсяване и привличане на публично внимание.

Официално събитие:

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР