Осигурени са 64 машини за поддържане и почистване на пътищата

...
Осигурени са 64 машини за поддържане и почистване на пътищата
Коментари Харесай

64 машини ще чистят снега по републиканските пътища във Варненско | Искат допълнителна техника за Аксаково, Суворово, Вълчи дол и Провадия

Осигурени са 64 машини за поддържане и разчистване на пътищата от републиканската пътна мрежа в област Варна. Само за Автомагистрала „ Хемус “ машините са 25. Това стана ясно на разширено съвещание на Щаба за осъществяване на регионалния проект за отбрана при бедствия, научи Moreto.net

Wсе още не са инсталирани снегозащитни уреди по пътищата и това основава условия за снегонавявания, заяви Директорът на Областно пътно ръководство Варна Явор Пасев.

ОПУ – Варна ще изиска повече почистващи машини за общините Аксаково, Суворово, Вълчи дол и Провадия.

Пасев е разискал с ръководителя на РПУ – Аксаково обичайно зараждащия проблем в един от най-критичните пътни сектори в региона – така наречен Баир Баши. ОПУ – Варна упорства при пораждане на усложнена зимна конюнктура по в точния момент да се стопират тежкотоварните коли, които постоянно аварират на този път, провокират огромни тапи и бедстващи коли на пътя.

Без такива контракти за идния зимен сезон към момента са общините Бяла Ветрино и Суворово, а в Провадия към този момент е почнала процедурата за оповестяване на социална поръчка за снегопочистваща техника.

В община Варна подписани контракти за такава техника има за км. Аспарухово, за с. Константиново и Звездица. За останалите 4 региона следва да бъде оповестена социална поръчка.

Всички общини имат налична своя снегопочистваща техника, Някои от тях като Ветрино, Долни чифлик, Дългопол и Провадия имат високопроходими коли, снегорини, опесъчаващи коли и други тежка техника, нужна за поддържането на зимните пътища. При усложнена зимна конюнктура в снегопочистването на община Девня се включват и Агрополихим, Солвей соди и Ескана. Всички общини от региона са обезпечили и нужните за зимния сезон инертни материали – пясък, луга и други

Всички 12 общини от област Варна рапортуваха по тази причина, че учебните заведения, здравните и болничните заведения имат обезпечено гориво за идния зимен сезон. Гарантирани са и лекарствени средства и лекарства, артикули от първа нужда.

В отчетите на общинските щабове за деяние при бедствия /без този във Варна/ се открои общ проблем, обвързван с връзката с електроразпределителното сдружение и връзката с оповестените от него дежурни телефони.

В съвещанието на регионалния щаб с изключение на кметовете на общини и техните представители, присъединяване с отчети за разбор на дейностите по време на отминалото злополучие, както и готовността за зимния сезон показаха 25 институции, ведомства и организации, виновни и способени за дейности при изключителни и спешни обстановки. Сред тях - шефът на ОПУ – Варна, шефът на РД “ПБЗН “ – Варна, представител на ОД МВР-Варна, на бранш „ Пътна полиция “, ГПУ – Варна, представител на Военноморски сили, на дирекция „ Морска администрация “, на Групово дело “Аварийно-спасителна активност “, на РЗИ, на ЦСМП, на РЦ-112, Напоителни системи “ ЕАД – клон Черно море “, ВиК – Варна, Електроразпределение СЕВЕР – АД, представител на Басейнова дирекция „ Черноморски регион “, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна,, на „ Пристанище Варна ЕАД “, Летище Варна,, началника на РУО – Варна, и др.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР