Ощетените от Бога и от хората, които вече близо 8

...
Ощетените от Бога и от хората, които вече близо 8
Коментари Харесай

Хиляди инвалиди вместо достойни помощи, получават старата мизерия

Ощетените от Бога и от хората, които към този момент близо 8 месеца стоят без пенсии и се въртят в омагьосания кръг "ТЕЛК - НЕЛК ", са всички тези инвалиди, които са обжалвали решението на ТЕЛК пред НЕЛК. Сред тях има хора на легло, неподвижни, слепи, сакати и така нататък. От НЕЛК им изясняват, че "инвалидите са хиляди, а тяхната комисия е единствена "! От здравното министерство пускат заповеди по тази причина по какъв начин да работят локалните и националната комисии, с цел да не усложняват ненужно живота на онеправданите, но на процедура се случва тъкмо това. Как да се изплащат парите на инвалидите, по този начин щото да не оставят хората без средства по време на рецесия? С този въпрос се обърнах към самостоятелния финансов специалист Румен Гълъбинов. Председателят на обществената комисия в Народното събрание доктор Хасан Адемов  Хасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година приключва кратичко сподели: "Социалното министерство заплаща това, което реши и разпореди здравното министерство ".

Как да се опрости заплащането на пенсиите на несретните?

В по-голямата част от случаите инвалидните пенсии се заплащат през Национален осигурителен институт, нищо че става въпрос за тежки здравословни увреждания. Предлагам на тези хора да им заплаща през НЗОК. това е значима полемика за обществото ни, с цел да покажем съпричастност към хората в неравностойно състояние. След като има лекарски изводи, мнение от ТЕЛК въз основа на медицински документи, споредмен е по-логично това да се получава като тип здравно обезщетение, а главният длъжник в тази посока е здравната каса. Национален осигурителен институт да изплаща единствено пенсиите, свързани с насъбран стаж и навършени години по техните таблици, съгласно класификатора им. Самият термин "инвалидни пенсии " считам за погрешен, тъй като става въпрос за инвалидни компенсации. Заболяванията при тези хора са необратими, те не подлежат на възобновяване и е добре да им се обезпечат пожезнени здравни компенсации. Те могат да се запазят в досегашните размери, да се употребява същата методика на калкулации, само че за мен

източникът за погашение на пенсиите на инвалидите би трябвало да е НЗОК.

А пък фонд "Пенсии " в Национален осигурителен институт да остане за хората, които са работили, внасяли са осигурителни вноски и това е тяхната отплата за трудовия им стаж и навършената възраст. Пенсионните фондове не изплащат инвалидни пенсии. Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, чиито период изтича по време на изключителната епидемиологична конюнктура, ще продължат действието си три месеца след нейното приключване, оповестиха и през днешния ден от Министерство на здравеопазването. В момента изключителна епидемиологична конюнктура в страната е оповестена до 30 ноември, в това число. Това значи, че срокът на всички експертни решения на ТЕЛК, които изтичат по време на изключителната епидемиологична конюнктура, автоматизирано се удължава до края на м. февруари.
Мотаенето на инвалиди от ТЕЛК към НЕЛК и назад демонстрира единствено едно - съществуване на административни проблеми и отпадналост в самата система. Някой би трябвало да е виновен по тази причина, че хиляди инвалиди не са си получили пенсиите и да понесе своите последици.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР