Oществено обсъждане за промяна на устройствения план за регулация и

...
Oществено обсъждане за промяна на устройствения план за регулация и
Коментари Харесай

Скандално! Застрояват едно от тепетата на Пловдив


Oществено разискване за смяна на устройствения проект за регулация и застрояване на археологически терен в подножието на Джамбаз тепе в Пловдив ще се организира на следващия ден (8 януари).

Теренът се намира сред бул. "Цар Борис ІІІ Обединител ", ул. "Патриарх Евтимий " и пл. "Понеделник пазара ", до Античния спектакъл и директно под изоставеното Гръцко учебно заведение. Собственик е сдружението "Централ Пловдив ", дъщерно на парфюмерийната компания "Роза Импекс ".
На публичното разискване, планувано за 15 часа в заседателната зала на Общинския съвет - Пловдив, ще се разяснява смяната на отреждане на имота от подобен за социална, административна и стопанска активност в публично обслужващи действия, жилищно строителство и археология за създаване на обект "Културно-исторически и публичен център - Пловдив ".
Планира се да бъде издигната огромна постройка с хотел, офиси и жилищна част, като теренът бъде предназначен за свободно застрояване с височина до 15 метра и компактност до 100%, и озеленяване до 20%.
От години притежателят на "Роза Импекс " възнамерява застрояване на терена, като през 2014 година пловдивският уебсайт "Под тепето " писа, че следва създаване на 7-етажна постройка. Тогава поданици на Пловдив се оповестиха против плана, като показаха опасения за археологията, както и че сходна постройка ще закрие гледката към Джамбаз тепе. Хълмът дружно с Небет тепе и Таксим тепе образува така наречен Трихълмие, по-известно като Старинния Пловдив./Дневник



Част от плановите материали, оповестени от "Роза Импекс ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР