Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен

...
Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен
Коментари Харесай

Новини Пловдив | Новините от Пловдив и региона

Още за събитията в Пловдив през днешния ден четете в най-хубавия културен гид " Марица "  

любица вранеш аскамилио диан чобанов лео хиунхо ким кармен бизе Още от категорията  Балтазар: Феновете ни заслужават да ги зарадваме с победа над Локо Балтазар: Феновете ни заслужават да ги зарадваме с победа над Локо  viber icon

Напълно наясно съм с отговорността, която отборът ми има поради по-специалния статут на срещата, от позиция най-много на почитателите, по тази причина би трябвало да използваме случая, с цел да израстнем повече като тим, сподели, треньорът на Ботев Пловдив Бруно Балтазар два дни преди пловдивското дерби с Локомотив. Срещата от 24-тия кръг е в неделя от 17:00 часа въз основата в „ Коматево “.

Той изрично съобщи, че тимът подхожда по идентичен метод към всеки един противник, без значение дали става дума за Локомотив Пловдив, четвъртодивизионен отбор или Реал Мадрид. Еко какво сподели португалецът пред Дарик радио:

Това ще ви е първото пловдивско дерби, само че допускам, че към този момент сте осведомен, че този мач има по-различен заряд от останалите. Какви са ви упованията към мача?

- Да, това ще е първото ми огромно дерби в България, само че не първото огромно дерби в моята кариера. Имал съм няколко преди. Знам какъв брой специфични са тези мачове за клубовете, за футболистите и най-много за почитателите. Нашите упования са същите. Винаги с този клуб се борим за трите точки, без значение от съперника. И в този мач е същата задачата. Имаме спомагателна отговорност да печелим против най-големите си съперници. Уважаваме съперника като всеки различен, само че с изключение на трите точки, за които постоянно се борим, желаеме да донесем наслада на почитателите в края на мача. Специален мач със същата цел, само че почитателите несъмнено заслужават да ги зарадваме.

Какво знаете за това дерби, за ситуацията в Пловдив към този огромен мач?

- Знам какъв брой е значимо за почитателите. Това е историческо съревнование в града. Знам упованията на почитателите. Тяхното въодушевление може да се промени изцяло, в случай че победим нашия противник. Знаем отговорността, ще се борим 90 минути за трите точки. Важно е, с цел да продължим нагоре през сложния сезон. Допълнително стимулирани сме поради отговорността върху нашите рамене. Искаме да мотивираме почитателите да ни поддържат още повече.

Имате ли кадрови проблеми преди дербито?

- Възстановяваме се от дребни болежки. Проблемите, в случай че имаме такива, са двете санкции, за които всички знаят – Хидайет Ханкич и Джеймс Ето‘о. Щастлив съм, че ще бъдат заместени добре от другите футболисти. Да се надяваме, няма по какъв начин да съм сигурен, че всички останали ще са разполагаем.

Какво желаете да видите друго в играта на Ботев Пловдив спрямо последния мач?

- Ще се опитаме да променим някои неща в играта. Сезонът за Ботев е сложен. Целта ни е да създадем боеспособен тим, който играе нападателен футбол. Трябва време. Много неща в клуба се трансформираха последните два месеца. Искам да намеря решения по отношение на вариантите, които имам. Със сигурност ще имаме боеспособен тим, който да се бори за трите точки и да радва почитателите. В последна сметка задачата постоянно е една и съща, като се изключи че има спомагателната мотивация. Локомотив Пловдив има добър тим, прави добър сезон. Чувстват се удобно в класирането, само че играем у дома пред нашите почитатели. Трябва да се борим за трите точки до финалния съдийски сигнал.

Казахте, че сте при започване на нов интервал. Как работите с футболистите в този интервал на промени?

- Както ви споделих доста промени напоследък, доста неща се случиха. Понякога не е елементарно. Виждам обаче, че футболистите са фокусирани. Те са преди всичко. Всеки ден по време на тренировки ми демонстрират, че желаят да трансформират обстановката. Искат да работят крепко. За страдание, последният път не постигнахме резултата, който чакахме, само че постигнахме значими резултати против Берое и Черно море. Усърдната работа на футболистите по време на подготовка ми дава убеденост. Такова държание желая от моите играчи в този момент и за в бъдеще. Такава философия желая да изградя в клуба. Стъпка по стъпка променяме някои неща. Очевидно ще отнеме доста време, само че в това време знаем, че нямаме доста време до края на сезона. Трябва да приключим по най-хубавия вероятен метод. Сега идва доста значим мач, който дава страхотна опция да продължим да се развиваме, да растем като тим. Играчите ме карат да се гордея.

Значимостта на дербито оказва ли по-голямо напрежение върху играчите?

- Навярно и за двата тима е малко по-емоционално. Имаме по-млад тим, който няма толкоз опит, само че би трябвало да използваме сходни случаи да растем, да работим като тим. Голяма част от тези играчи имат бъдеще в клуба и би трябвало да преживеят това. Те са професионални футболисти, а ние като треньорски щаб сме длъжни да знаем по какъв начин да се оправяме с спомагателното напрежение и страсти. В последна сметка би трябвало да сме готови. Отборът, който се оправи по-добре в прочувствената част и направи по-малко неточности, нормално печели. Правим всичко допустимо. Уверен съм, че ще сме доста боеспособни и ще създадем добър мач.

С оглед моментното класиране на Ботев Пловдив. От какво значение е успеха в този мач. Има ли значение на мач за повече от 3 точки, както сме привикнали да дефинираме сходен вид конфликти?

- Като треньор постоянно би трябвало да съм уравновесен в моите решения. Трябва да пробвам да уравновесявам прочувственото и рационалното. Това е работа на треньора, само че и футболистите. Ако сме прочувствени, нещата няма да сработят. Ако сме рационални без страсти, също не е съвършено. Затова е необходим баланс. Знаем какъв брой е значимо да направляваме страстите по уравновесен метод. Да не сме прекомерно прочувствени, нито рационални. Миксираме двете неща и това е съвършената композиция към триумфа. Разбираме отговорността, която имаме. Разбираме какъв брой е значим този мач за почитателите, само че би трябвало да сме дисциплинирани и проведени.

Колко е значимо тимът да се завърне на стадион „ Христо Ботев “? Може ли тази подготовка да подейства в допълнение мотивиращо за футболистите?

- Ще имаме подготовка там. Все още сме нямали. Ще имаме първи досег до стадиона доста скоро, преди дербито. Новият стадион е неповторимо оборудване. Мисля, че е голяма стъпка напред за бъдещето на клуба. Нека бъде почтени голяма стъпка и за бъдещето на българския футбол. Определено българският футбол би трябвало да усъвършенства оборудванията си за положителното на играчите. Всеки един човек от клуба и почитателите няма самообладание да стартираме да играем на стадиона. Тези почитатели, този клуб, този град го заслужава. Нямаме самообладание да стъпим на терена и да играем пред нашите почитатели, тъй като го одобряваме за доста особено оборудване.

Като всякога ние проучваме и знаем нашите съперници. Направихме същото и с Локомотив Пловдив, както направихме с всички други противници. Подходихме със същата организация и почитание. Бяхме и уверени, че ще открием слабостите на Локо Пд. Както споделих вършат доста добър сезон, удобно място заемат в класирането, само че имат недостатъци, от които ще опитаме да се възползваме. Сигурен съм, че знаят и те нашите недостатъци. Част от ежеседмичната ни работа е да проучваме, да изследваме по най-хубавия метод преди мач. В този съответен мач има още доста детайли като страстите. Трябва да ги направляваме. В професионална позиция подхождаме по един и същи метод. Няма значение дали се изправяме против клуб от четвърта дивизия, или Реал Мадрид. Същата организация, същото фокусиране от наша страна.

ботев пловдив бруно балтазар футбол дерби коматево Още от категорията  Седем доста лесни метода да подсилите имунитета си Седем доста лесни метода да подсилите имунитета си  viber icon

Дори напролет човек може да остане предразположен на грип и настинки. Ето за какво ще бъде доста потребно да се укрепи имунната система тъкмо в този момент. И ето по какъв начин можете да го извършите.

Д-р Зоуи Уилямс, дружно със Stérimar, показаха седем от най-хубавите способи за подсилване на имунната ви система.

Осигурете си задоволително сън . Много е значимо да спите най-малко седем часа дневно. Факт е, че заради неналичието на сън имунните кафези работят по-зле и податливостта на организма към заболявания се усилва. Опитайте да спите в изцяло тъмна стая, като употребявате маска за сън или си лягате едновременно всяка вечер, с цел да подобрите съня. Намаляването на времето, прекарано пред екрана преди лягане, също ще помогне.

Хапвайте цветни зеленчуци и плодове . Благодарение на това тялото ви ще получи всички нужни хранителни субстанции. Известно е, че зеленолистните зеленчуци (спанак и зеле) са отличен източник на витамини, които укрепват имунната система. Можете също по този начин да предотвратите настинките благодарение на витамин D, който се намира в портокалите.

Не забравяйте за хигиената на носа . Добрата хигиена ще ви направи по-малко уязвими към вируси и инфекции.

Бъдете деликатни към физическата интензивност.  Дори 30-45 минути разходка ще ви помогне да подкрепите имунната си система. Физическата интензивност активизира имунните кафези, което оказва помощ на тялото да се бори с микробите.

Мийте ръцете си по-често. Те би трябвало да се измият преди осъществяване на каквато и да е активност, при която ще докосвате очите или устата си с ръце. Препоръчително е да измиете ръцете си със сапун и вода в продължение на 20 секунди. Освен това дългите нокти могат да бъдат място за размножаване на микроби, тъй че е по-добре да ги изрежете.

Намалете равнищата на стрес. Медитацията, правенето на разнообразни извършения или воденето на дневник могат да оказват помощ за това. Всичко, което ви кара да се отпуснете, ще свърши работа.

Пийте задоволително вода. Експертите предлагат да пиете към шест до осем чаши вода дневно, написа zdrave.to.

имунитет здраве полезно настинка Още от категорията  Германските класики! Кои са най-хубавите бегачки на остаряло Германските класики! Кои са най-хубавите бегачки на старо  viber icon

Ако търсите бегачка на остаряло, несъмнено към този момент сте огледали няколко уеб страницата и автокъщи. Но ние ще ви предложим нетрадиционен взор. Най-добрите коли в този клас са немските в ранглиста на… американски проби. Ако има по-обективна ранглиста от тази, пепел му кажи.

2011 BMW 1M Coupe

Този звяр ( на фотографията горе ) напряко разрушава с шестцилиндров турбо мотор, който обезпечава 340 кончета. Любопитното е, че изначало баварският производител има намерение да пусне на пазара през 2011 година  2700 бройки. Но този „ мъник “ става толкоз известен, че компанията праща 6331 баварчета единствено на американския и европейския пазар. 1M има извънредно пъргаво шаси и крепко ускоряване, което го прави неотразима „ бегачка “ по криволичещи пътища. Ако сте почитател на завоите, купувайте!

Mercedes-AMG SLK55 R172 (2012-2016)



The R172 SLK55 е измежду най-подценените модели на „ Мерцедес “ през втората декада на този век. Сигурно мнозина не знаят, че тази машина изобщо съществува. Генерацията R172 на SLK направи своя дебют в Америка през 2011 година, а идната година пристигна премиерата и на бижуто SLK55 AMG.

Двуместният роудстър е релативно дребен и чевръст, само че има доста мощен 5,5-литров V8 мотор, осигуряващ 415 коня. Изключително занимателен е за шофиране освен с помощта на мотора, само че и на 7-степенната автоматизираната скоростна кутия. Огромен плюс е относително дребното тегло на купето за такива параметри. Това вкарва същински бяс на пътя. 100 км/ч се стигат за 4 секунди, а таванът е  250 км/ч. На този декор междинният разход на гориво от 8,4 на 100 е повече от отличен индикатор.

Audi S8 D4 (2013-2018)



Тройката стартира с Audi S8 и към този момент ни праща в горните етажи на първокласните седани. Този немски шедьовър предлага чудесно ускоряване и държание на пътя. 520 коня идват от  V8 битурбо мотор, който е създаден взаимно с „ Бентли “. Идва, несъмнено, със системата Quattro all-wheel-drive и 8-скоростна автоматизирана кутия. Върхът е състезателен тунинг на модела с адаптивно въздушно окачване.

Ако желаете повече мощност, спрете се на моделите след 2017 година, където кончетата са вдигнати до 605. Двигателят към този момент е 4-литров турбо V8. Автоматичната скоростна кутия е допълнена от алтернатива за ръчно шофиране за приятност на фанатиците. Същевременно има екстри като за дълъг път, тъй че това Audi е освен това от елементарна бегачка, с която да изрежете някой самоуверен юноша на околовръстното.

BMW M5 F10 Sedan (2011-2016)



M дивизията на “баварците “ беше предизвиквана, че няма да измисли нещо по-добро от бижуто V10. Но инженерите дадоха отговор ослепително с модела F10 M5.

През 2011-а тази немска машина беше върхът на автомобилната технология, като по същото време излезе упоменатото горе 1M Coupe. Не единствено тъй като беше първата турбо бегачка от M категорията на германците, само че и поради потреблението на двоен съединител. Този същински звяр беше екипиран с 4,4-литров S63 битурбо V8 мотор. Конете под капака - 560, разрешават ускоряване до 100 км/ч за 4,4 секунди. Баварецът съумя да завърти една обиколка на именитата „ Нюрбурринг “ за 7,55 минути, или с цели 20 секунди по-бързо от съперника E60 M5. И още - вторият в класацията ни вози леко, лепва на пътя и е цялостен с екстри.

Volkswagen Golf R Seventh-Gen 5G (2014-2019)



Може да го назовем огромната пернишка фантазия, тъй като по принцип Volkswagen Golf R е хечбек класиката на пътя от десетилетия. Седмата генерация удари с двулитров четиритактов мотор, осигуряващ 292 коня. Този „ Голф “ претърпя нищожен фейслифт единствено през 2018 година, когато конете паднаха леко до 288.

Моделът има непрекъснато задвижване на всички колела, а скоростната кутия предлага два разновидността - 6-степенна ръчна или седем автоматизирана. Изключително добре изчислен, немският победител удря стотака единствено за 5 секунди.

Моделът е на върха и във връзка с лукса. Ако го съпоставим с Golf и Golf GTI, водачът R впечатлява с много по-пипнат интериор, седалките са с присъщия дизайн и кожа. Уникалният знак е подложен и върху решетката. Калници, прагове, изпускателна система - всичко е барнато на топниво.

коли автомобили скорости Германия бегачки БМВ Мерцедес Още от категорията  Българска народна банка с значима информация за курса на лв. към еврото БНБ с значима информация за курса на лв. към еврото  viber icon

Няма причина за смяна на съществуващия курс на лв. към еврото, а сходни изказвания са " некомпетентни и безотговорни ".

Това обявиха от Българската национална банка за Българска телеграфна агенция, потърсени за коментар, откакто в медийното пространство се появиха изявления за съществуване на отчет, изпратен от Министерството на финансите към Министерски съвет, в който е посочено, че е допустима смяна на заложения курс към единната валута поради настоящото положение на държавните финанси и в случай че не се подхващат незабавни дейности.

На въпрос дали има аргументи да се счита, че курсът лев/евро може да бъде изменен, от Българска народна банка дадоха отговор: " Не, няма такива аргументи. Международните валутни запаси на Българската национална банка (които обезпечават левовете в обращение - бел. ред.) са на най-високото си равнище за последните 30 години.

Подобни изказвания за смяна на курса лев/евро са некомпетентни и безотговорни ". От централната банка показаха още, че не са водени диалози сред техни представители и на Министерството на финансите по отношение на възможна смяна на курса. От Българска народна банка допълниха, че " такава смяна е невъзможна “.

лев евро бнб пари валута банка Още от категорията  Мрежата на Yettel става зелена Мрежата на Yettel става зелена  viber icon

Двете компании ще покрият съвсем цялото си ползване с електрическа енергия от възобновими източници

Yettel и CETIN България подписаха 10-годишен контракт за доставка на електрическа енергия от възобновими източници с Електрохолд.  Основна част от потреблението на двете компании ще бъде обезпечена от 123 MW фотоволтаична централа, която следва да бъде приключена напролет на 2023 година Цялостното ръководство на покупката и реализация на доставката ще се реализира от водещия търговец Електрохолд Трейд. Дружеството е част от Групата Електрохолд, благосъстоятелност на най-големия обществен холдинг в България – Еврохолд. 



Yettel България и CETIN България са част от PPF Telecom Group, като работят дружно по цялостната тактика за стабилно развиване на групата. През август 2022 година PPF Telecom Group се ангажира обществено да дефинира цели за съкращаване на излъчванията на парникови газове в сходство с критериите за оценяване на Инициативата за научнообосновани цели Science Based Targets (SBTi). Към момента групата изготвя цялостна стратегия за постигането на своите планове,  като договорката сред Yettel България, CETIN България и Електрохолд Трейд е първата огромна стъпка в проекта за декарбонизация на сдруженията.

Електрическата сила, употребена за потребностите на бизнеса, е един от главните източници на въглеродни излъчвания в телеком промишлеността. Затова и съглашението с Електрохолд ще приближи Yettel до осъществяване на проектите за декарбонизация и до построяването на една напълно зелена мрежа, захранвана от възобновими източници “, сподели Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф на Yettel. „ Това е извънредно значим аспект от осъществяването на ESG тактиката на Yettel България. “ 



„ Тази забележителна договорка е значим стадий от партньорството ни с Електрохолд и голяма стъпка към намаляването на отпечатъка ни върху околната среда. Надяваме се с този план да се превърнем в модел за подражателство, когато става дума за правене на бизнес по съвременен и резистентен метод ”, съобщи Петър Мудринич, основен изпълнителен шеф на CETIN България.

„ Бихме желали да благодарим на Yettel и CETIN за доверието в Електрохолд. Сделката е една от първите в България за интервал от 10 години по свободно контрактувани цени и демонстрира началото на нова наклонност на пазара в унисон със зеления преход. По плана в продължение на няколко месеца работи екип от търговци, финансисти, инженери, вътрешни и външни консултанти. Със съдействието на адвокатската адвокатска фирма Wolf Theiss приложихме най-хубавите практики в региона на дълготрайните контракти от вида PPA (power purchase agreements). Договорът ще подсигурява постоянни и предвидими доходи за вложителите и кредиторите от една страна, както и конкурентна цена и закрепени разноски за електрическа енергия за клиента въпреки това “, сподели Карел Крал, основен изпълнителен шеф на Електрохолд България.

„ Договорът с Yettel и CETIN е част от тактиката на Електрохолд за развиване в региона на ръководството на производството от ВЕИ. Разработихме артикул особено за индустриални и корпоративни клиенти, които желаят да бъдат зелени, самостоятелни от волатилността на цените на горивата и виновни към природата и обществото. Разполагаме с нужните материално-технически и финансови запаси, както и с умел и професионален екип с фокус енергиен мениджмънт на портфолио от клиенти и ВЕИ “, добави Атанас Димов, изпълнителен шеф на Електрохолд Трейд. 

yettel cetin българия електроенергия от възобновими източници зелена енергия електрохолд фотоволтаична централа Още от категорията  Изръси се, само че си коства: Лора Крумова брои по 1500 лева за ядене Изръси се, само че си коства: Лора Крумова брои по 1500 лева за хапване  viber icon

Специални ястия готвят на журналистката, с цел да похапва здравословно и нискокалорично

Журналистката Лора Крумова е подхванала нов курс в борбата с килограмите и към този момент се храни по прецизен проект, написа Ретро. Водещата се е абонирала всекидневно да й доставят здравословна храна със прецизно измерени калории и разпределена в порции, с цел да управлява тежестта си.

Услугата, набрала известност в последно време в светските среди, не е по никакъв начин евтина. Проверка с цените демонстрира, че дневните менюта, състоящи се от закуска, едно ястия за обяд, салата, едно главно за вечеря, десерт и няколко ядки вървят сред 45 и 50 лв., а порциите са нищожни.

Те се подготвят в кухня и се доставят до адреса на клиента в кутийки, с цел да му бъде допустимо най-удобно.

Средно за месец Крумова хвърляла по 1500 лв. за ВИП диетата с доставки на храна.

лора крумова водеща нова тв пари диета храна Още от категорията  Afrojack ще раздруса Гребната в Деня на Бастилията Afrojack ще раздруса Гребната в Деня на Бастилията  viber icon

Осмият DJ в света – Afrojack, ще раздруса крепко Пловдив на 14 юли за фестивала Solar Pplovdiv 2023 на Гребната база. Миналата година на първото му издание предишното лято пристигнаха Armin van Buuren, Topic, Skepta.

Afrojack идва за първи път в България и с него ще е една от най-популярните фигури в хаус музиката Fedde Le Grand

Диджеят, чието същинско име е Ник Ван Де Вал, е притежател на премия „ Грами ”. Поканени са и Laura van Dam, както и бразилският актьор Öwnboss с хитовия сингъл “Move Your Body ”. 

Шоуто ще продължи 7 часа, а билетите за него ще се подават от на следващия ден. Обикновените билети са по 70 лв., тези с VIP достъп – 120 лв.. Afrojack е считан за един от най-иновативните и търсени актьори в света той не стопира да тласка музиката в смели нови направления. 

От пробива му със сингъла „ Take Over Control ”, холандецът поставя основите на шлагери за реализатори като Beyonce и Pitbull. През последните няколко години Afrojack беше разгласен за един от 50-те най-важни хора в EDM музиката от Rolling Stone.

Той стана вторият диджей в историята, който циментира ръцете си в Холивудската алея на славата. 

Не по-малко вълнуваща е и появяването на Fedde Le Grand, който е люби
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР