Още втория учебен срок ученическите раници могат да станат по-леки,

...
Още втория учебен срок ученическите раници могат да станат по-леки,
Коментари Харесай

Таня Михайлова: Още втория учебен срок ученическите раници могат да станат по-леки

Още втория образователен период ученическите раници могат да станат по-леки, разгласи заместник-министърът на образованието Таня Михайлова на ексклузивен брифинг по тематиката. В понеделник министерството ще предложения, посредством районните си инспекторати, учителите на диалози по места. Олекотяването на ученическите раници не е акция, а целенасочена политика на министерството - акцентира Михайлова.

Това е наша обща отговорност, освен на Министерство на образованието, на всички колеги-учители, също по този начин и на родителите. Ако ние взимаме решение на административно равнище, то учителите са хората, които взимат решение на институционално равнище. Предвиждаме и с тях диалози. Много значимо е да имаме съдействието и на родителите, тъй като ученическата раница, изключително в по-малките класове, се приготвя благодарение на родителите - съобщи заместник-министърът на образованието Таня Михайлова. Тя изброи като вероятни решения на казуса - учебниците да са разграничени на 2 елементи, да се отпечатват на по-лека хартия, да се усили броят на ученическите шкафчета и да се употребяват електронни учебници.

Въпреки дъждовното време доста родители от 5 града в цялата страна се включиха през днешния ден в бягането с училищен раници за да сигнализират за потребността от смяна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР