Още вчера се появи информация, че е задържан и отведен

...
Още вчера се появи информация, че е задържан и отведен
Коментари Харесай

Бащата на Сашко призна: Ходих на полиграф, детекторът показа, че казвам истината

Още през вчерашния ден се появи информация, че е арестуван и отведен за разпит

Бащата на изчезналия Сашко от Перник – Александър Цветанов призна, че е застанал пред детектор на лъжата през вчерашния ден. Вчера доброволци оповестиха, че той е бил арестуван и отведен в полицията. Оказало се е, че е застанал на полиграф. Според изказванията му по лично предпочитание, с цел да потвърди правотата си.

Разследващи се усъмниха, че укрива част от истината за изгубването на детето си. Заради това се наложи да го изправят пред детектора.

„ Детектора на лъжата сподели, че споделям Истината, само че това не е от голяма важност за мен, тъй като сина ми го няма! Сашо, върни се към този момент! “, написа Цветанов преди малко във фейсбук.

Припомняме, че доброволците оповестиха тази заран, че приключват акцията по издирването на детето.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че оперативно-издирвателните дейности не престават под нова форма и ново систематизиране на силите и средствата.  Шейсет чиновници на Министерство на вътрешните работи не престават издирването, а присъединяване взимат сили и средства на ОДМВР-Перник, Благоевград и Кюстендил, както и сили на ГДНП.

Извършват се издирвателни мероприятия вследствие на получена и оценена информация. Продължава издирването на нови очевидци и хора, който биха дали информация за детето. От началото на акцията са проверявани приблизително по 50 сигнала от жители на денонощие.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 142 от Наказателния кодекс под управлението на Окръжна прокуратура – Перник.

Разпитани са над 12 очевидци, фамилията на изчезналото дете, учителите му, както и всички, чийто данни могат да оказват помощ в издирването. Проведени са голям брой беседи и диалози с неговия татко. Назначени са 2 броя експертизи.

Издирването на Александър Цветанов продължава интензивно седми ден. Детето е в неопределеност от 11 ноември 2022 г. Детайлно е тестван 20 километров радиус от мястото на изгубването му в планината „ Голо бърдо “ над Профилакториума в регионалния град. Многократно са тествани всички налични видеокамери за наблюдаване в региона, както и голям брой такива за защита на частни домове и публични пространства. Претърсени са изоставени здания, учебни заведения и детски градини в региона, жилищни и икономически постройки, шахти, водоеми и цялата гориста околност в 20 километровата зона.

Паралелно с това служители на реда и доброволци са ревизирали всички обитаеми места в общините Перник, Радомир, Брезник, Земен и Ковачевци. И в тях са претърсени големи горски територии, жилищни и публични здания и места където вероятно може да се намира момчето.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР