Още вчера Бойко Борисов заяви, че БСП е антиевропейска партия,

...
Още вчера Бойко Борисов заяви, че БСП е антиевропейска партия,
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Ние тръгваме да спечелим тези избори


Още през вчерашния ден Бойко Борисов съобщи, че Българска социалистическа партия е антиевропейска партия, само че Националният съвет на партията сподели, че чува гласа на партията. Така се потвърди, че Българска социалистическа партия е най-демократичната партия.Това разяснява Сергей Станишев по Нова тв.

Първоначално водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова предложи листа, в която името на Станишев отсъстваше. След бурни диспути обаче името на президента на ПЕС беше върнато и подложено на гласоподаване. В последна сметка той получи 95 номинации.

На въпрос дали това е бламиране на Корнелия Нинова Станишев сподели, че това не е бламиране. Ако нещо се прави напук, се получава отпор. Можехме да спестим това, което си причинихме, при подредбата на листитите. Той съобщи, че не е имал среща с Корнелия Нинова.

За мен е значимо, че партията ясно съобщи своята европейска социалистическа обвързаност. За всички е ясно, че през днешния ден Европейски Съюз не е това, което желаеме да забележим, а за България има доста опасности в този Европейски Съюз. Първото нещо, към което би трябвало да се стремим е да няма Европа на две скорости. Предстоят значими и комплицирани договаряния след евроизборите на равнище министър председатели.

Още един министър председател в Европа е ляв след избирането на премиера на Финландия, сподели Станишев. По думите му Елена Йончева е спонтенен и откровен човек. Аз съм й признателен за поддръжката. Сега е значимо да се събере цялата листа и да се хвърлим да вършим акция. Политиците би трябвало да бъдат смирени, хората не ги интересува вътрешните разправии на една партия.

Ние тръгваме да спечелим тези избори, сподели Станишев. Социалистите в Европа са силата на смяната, сподели още той.

В персонален проект съм безпределно признателен, на хората, които застанаха зад мен, в никакъв случай няма да ги предам, сподели Станишев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР