Още в ранните часове на днешния ден участъка с жълти

...
Още в ранните часове на днешния ден участъка с жълти
Коментари Харесай

Започна пренареждането на жълтите павета пред парламента

Още в ранните часове на днешния ден сектора с жълти павета пред Народното събрание беше затворен и заварден с железни огради. На място към този момент кипи трепкава работа и има над 10 служащи, които към този момент вадят паветата и ги подреждат на палета, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Алтернативните направления, които водачите могат да използвах са през бул. „ Васил Левски “ в посока бул. „ Патриарх Евтимий “, бул. „ Дондуков “, бул. „ Сливница “ и ул. „ Оборище “.

През миналия ден заместник-кметът на Столична община Ангел Джоргов изрази вяра пренареждането да завърши до 15 септември и посочи, че секторът, който ще се пренарежда е 2000 кв. м.

Пренареждането на проблематичния секторът от бул. „ Цар Освободител “ е за сметка на фирмата-изпълнител, а цената с труд и материали е 206 хи. лева, които не са заплатени от общината.


След разбъркването на жълтата паважна настилка в сектора, по заповед на кмета Йорданка Фандъкова, бе основана специалиста група с преподаватели от УАСГ, МГУ, строители, проектанти и специалисти от Столичната община. Експертната група извърши серия от проучвания и изготви предложение за смяна на технологията на редене, на материалите за фугата и основата под паветата. Предложената технология беше изпълнена на тестови сектор до хранилище „ Враждебна “, където се направиха и спомагателни изпитвания.

Предложената технология е съгласувана от Националния институт за недвижимо културно завещание. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР