Още в понеделник с колегата Московски се присединихме към кризисния

...
Още в понеделник с колегата Московски се присединихме към кризисния
Коментари Харесай

Няма опасност за плажуващите в Созопол след разлива на мазут от потъналия кораб

Още в понеделник с сътрудника Московски се присединихме към спешния щаб. Взе се решението да се работи незабавно. Финансирането ще бъде обезпечено, когато знаем тъкмо каква е сумата. Това съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов в ефира на Нова телевизия по отношение на разлива на мазут от потъналия остарял транспортен съд край Созопол.
Температурата на дъното е доста ниска и има много техническа работа, която би трябвало да се свърши. Още същия ден е стартирано ограждане на региона, с цел да се спре разлива на мазут. Към днешна дата няма заплаха за туристите и за сезона, пробойните са запушени , увери министър Нено Димов.
Според водолаза доброволец Михаил Заимов са запушени са огромна част от отворите, от които се е изливало горивото. По думите на Заимов резервоарите са цялостни с гориво, като може да се приказва даже за 100 тона мазут .
Водолазът прикани институциите да провиснал средства за пускане на интервенция по източване на горивото. " Това, което сме създали, е безусловно краткотрайно решение ", сподели Заимов по отношение на запушването на пробойните по-рано от група водолази. Според гмуркача в България има има доста положителни водолазни компании, които могат да се оправят с това предизвикателство.
" Внесен е през вчерашния ден в Министерски съвет прелиминарен работен отчет и доколкото съм осведомен, е утвърден кардинално. Очаква се от наша страна да създадем планове за сумата, която е нужна, за интервенцията по източването на мазута ", разясни и капитанът от ИА " Морска администрация " Живко Петров.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР