Още в понеделник МВР изготви нареждане, с което разпорежда да

...
Още в понеделник МВР изготви нареждане, с което разпорежда да
Коментари Харесай

МВР глобява СО за реорганизацията на движението в центъра на София

Още в понеделник Министерство на вътрешните работи изготви разпореждане, с което разпорежда да бъде изпълнено решението на Върховен административен съд – да спре въвеждането на новата организация на придвижване в центъра на София. Искаме и да се обезопасят всички сложени детайли, а срокът беше до през днешния ден. Тук нищо не се случва. Санкцията е от 2000 до 7000 лева, както и възможен сигнал до Прокуратурата за несъблюдение на правосъдно решение, което е закононарушение по Наказателния кодекс. Пуснахме и сигнал до кмета Васил Терзиев, с което го уведомяваме, че тук са осъществени противозаконни дейности. Това съобщи Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който инспектира сектора, където организацията на придвижването беше изменена. На място беше и началникът на „ Пътна полиция ” към Столична дирекция на вътрешните работи ком. Николай Крушарски.

Припомняме, че Върховният административен съд спря желанията на СОС, а полицията изиска от кмета първо да обезопаси региона, само че и да върне остарялата маркировка. „ Всичко това, което се случи в центъра на София, по никакъв метод не беше в съгласие с „ Пътна полиция ” към Столична дирекция на вътрешните работи ”, безапелационен беше Стоянов.

Вътрешният министър разяснява и други тематики от компетенцията на Министерство на вътрешните работи. Той уточни, че ведомството желае повдигане на санкциите, с цел да се спре войната по пътищата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР