Още в първия си работен ден поиска смяна на главния

...
Още в първия си работен ден поиска смяна на главния
Коментари Харесай

Служебният кабинет поиска смяна на главния секретар на МВР. Нов шеф има в митниците

Още в първия си работен ден изиска промяна на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. Това става със декрет на президента Румен Радев. Рокада има и в митниците. Tе ще бъдат управлявани от Георги Димов, доскорошен заместител изпълнителен шеф на Националната организация по приходите (НАП).

Искането за промяна на основния секретар на Министерство на вътрешните работи идва, откакто оглавяващата организация " Митници " и упрекната за присъединяване в незаконна група за контрабанда. През последните дни проверяващите разпространиха, които свързват Коцев с част от останалите обвинени в хипотетичната група.

Директор на Националната организация за приходите (НАП) остава Румен Спецов, а шеф на организация " Митници " става Георги Димов, доскорошен заместител изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите. Това заяви служебният финансов министър Людмила Петкова, която встъпи в служба във вторник.

“Задачата му [на Димов] е с потвърдените експертни и управителни качества да придвижи опита си от Национална агенция за приходите в организация " Митници " за повишение събираемостта на приходите, да се обезпечи равномерен преход по вливането на двете приходни организации, а също и да се внесе успокоение в системата ", изясни Петкова.

 Изпълнителният шеф на Националната организация за приходите (НАП) Румен Спецов, служебният вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова и новият шеф на организация „ Митници
По-рано през днешния ден президентът служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Първоначално Коцев подаде оставка в деня на акцията в митниците, само че в петък и остана на поста. Вече някогашния министър председател Николай Денков съобщи, че висши представители на прокуратурата и вътрешния министър Калин Стоянов са упражнили напън върху Коцев. В понеделник Денков против краткотрайния основен прокурор Борислав Сарафов .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР