Още в първия работен ден възложих да се работи върху

...
Още в първия работен ден възложих да се работи върху
Коментари Харесай

Регионалният министър е възложил 100% обновяване на пътищата за 4 години

Още в първия работен ден разпоредих да се работи върху четиригодишна стратегия за изцяло 100% възобновяване на пътищата, тъй че да бъдат в положение, каквото сме виждали в Централна, а за какво не и в Западна Европа ", заяви пред " Нова телевизия " Гроздан Караджов, вицепремиер и районен министър от квотата на " ИТН ".

Според него множеството пътища в България са под всякаква рецензия и е доста мъчно страната да изиска сериозна такса на тол километър за сходна липса на качество на пътя.

" Нашата тактика отсега нататък ще бъде да ремонтираме пътищата и върху тези новоремонтирани сектори да се заплаща тол такса на увеличени километри, да се доближи до 20 000 километра пътна мрежа, за която да се дължи тол такса. Освен това, ще създадем подробен разбор дали няма пробойни, от които тол такси да изтичат в джобове, вместо в бюджета. Така че това е първото, което ще създадем, а след това стратегически ще променим и тол системата да събира пари на почтен принцип ", изясни Караджов.

Проверка през юни на тол системата, предоставена от служебния министър на районното развиване Виолета Комитова, сподели, че приходите от нея понижават и при сегашният метод на работа тя няма по какъв начин да е печеливша. Проверката е посочила, че през 2019 година единствено от електронни винетки приходите са 392 млн лева, а през 2020 година, макар въвеждането в допълнение на тол такси и маршрутни карти събраната сума е със 600 хиляди лв. по-малка.

В България за прилагане на платената пътна мрежа тол такса заплащат товарните транспортни средства с механически позволена оптималната маса над 3.5 тона и пътническите транспортни средства с механически позволена оптималната маса надвишаваща 3.5 тона, с повече от 8 седящи места без мястото на лидера. На тол таксуване подлежат всички автомагистрали, първокласни и второкласни пътища. Второкласните пътища се таксуват с нулева тарифна ставка.



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР