Още в първия ден на съвместната им мисия с българските

...
Още в първия ден на съвместната им мисия с българските
Коментари Харесай

Български и испански изтребители вече охраняват небето ни

Още в първия ден на взаимната им задача с българските МиГ-ове по еърполисинг, два испански юрофайтъра бяха вдигнати във въздуха, поради записана интензивност от изток. Самолетите са изпълнили задачата и са се върнали назад.

4-те юрофайтъра бяха сертифицирани за взаимния "Еърполисинг ", който ще извършват с българските дежурни изтребители МиГ- 29 до 31 март.
На церемонията участваха началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, командирът на българските Военновъздушни сили генерал-майор Димитър Петров, изключителният и пълномощен дипломат на Кралство Испания в България Алехандро Поланко Мата, командирът на испанското Съвместно командване по интервенциите генерал-лейтенант Франциско Брако Карбо и заместник-командирът на Обединения център за въздушни интервенции на НАТО в Торехон бригаден военачалник Атанасиос Сектос, който връчи документа на испанските военнослужещи.
При осъществяване на взаимните задания по еър полисинг българските дежурни машини ще се употребяват предпочитано.
Съвместната задача е в осъществяване на ограниченията по гарантиране на сигурността на страните-членки по източния фланг на НАТО и ще се извършва по проектите и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна защита.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР