„Още в първите дни служебното правителство тръгна много устремно и

...
„Още в първите дни служебното правителство тръгна много устремно и
Коментари Харесай

Проф. Огнян Герджиков: След 11 юли пак ще има един силно фрагментиран парламент

„ Още в първите дни служебното държавно управление потегли доста устремно и интензивно. Впечатлен съм от състава му. Той е доста добре уравновесен, с извънредно качествени хора. Това ми дава вяра, че ще бъде свършена добра работа”. Това съобщи проф. Огнян Герджиков пред

„ Не са водени диалози с мен. Щях да съм обезпокоен, в случай че бяха. Историята не трябва да се повтаря”, сподели още той на въпрос дали е бил поканен да взе участие в него.

Той разяснява и рокадите по високите етажи на властта от последните дни. „ Трябва да има рокади, само че би трябвало да се съблюдава мярката. Много съществени земетресения могат да не дадат добър резултат, само че пък за какво идва нов кабинет, в случай че всичко ще е както досега? Трябва да се откри балансът”, уточни той.

„ Единственото, което би могло да бъде притеснително е дали ще стигнат парите, тъй като няма актуализация на бюджета. Новият министър на финансите обаче сподели нещо доста мъдро: „ Ако бизнесът работи, ще има пари, в случай че не работи – няма да има”. Следователно би трябвало да се основат положителни условия и предпоставки, с цел да може бизнесът да работи”, разяснява Огнян Герджиков.

„ Струва ми се, че България има потребност половин или една година да няма парламент, тъй като той непрестанно създава продукция, една огромна част от която – некачествена. Това води до непрекъснати промени, а това е най-големият камшик за развиването на България – непрестанно изменящата се нормативна среда. Това плаши вложителите и те бягат”, сподели още той.

Герджиков даде за образец с Белгия и Израел. „ Това са две развити страни. Те имаха доста по-големи политически рецесии. Колко години Белгия бяха без държавно управление? Това обаче не им пречи да се развиват добре, тъй като имат устойчиво законодателство и икономика”, уточни той.

„ Не чакам след 11 юли да се случи нещо по-различно от това, което чакат множеството, които следят процесите – отново ще има един мощно фрагментиран парламент. Някои партии ще качат малко, други ще слязат малко, ще влязат 1-2 нови партии и отново може би няма да доближи съдружната просвета за обединяване. Възможно е още веднъж да се стигне до нови избори”, предвижда Огнян Герджиков.

„ Има подобен народ” се уплашиха, че взеха толкоз доста и се оказа, че не смеят да посегнат към властта. Искаха евентуално да имат безусловно болшинство, с цел да съберат куража. Резултатът им беше впечатляващ, само че какво от това? Даването на заден ход може и да им се отрази отрицателно на идващите избори ", добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР