Още в първите дни на новия парламент ще предложа да

...
Още в първите дни на новия парламент ще предложа да
Коментари Харесай

ДБ: Ще искаме комисия, която да установи вредите на Борисов от проекта Турски поток


Още в първите дни на новия парламент ще предложа да се сформира парламентарна анкетна комисия, която да обясни какви са нанесените вреди на българската национална сигурност от дейностите на премиера Бойко Борисов, с които е сложил българската страна в енергийна взаимозависимост от Русия и обслужил проектите на Путин за война против Украйна и цивилизования свят.

Това съобщи съпредседателят на „ Демократина България “ Атанас Атанасов по отношение на изнесените от BIRD данни от сводки на ДАНС, които демонстрират, че Борисов и президентът Румен Радев са били известени за евентуалните вреди от реализирането на плана „ Турски поток “. Според сводките на ДАНС от октомври 2017 година се споделя, че планът е с „ цел вероятно прекратяване на преноса през Украйна “. В друга сводка от декември 2017 година се регистрира, че тръбата единствено ще придвижва газ за Сърбия и Унгария, само че няма да има връзка с българската система и няма да остава газ за вътрешния пазар.

„ Днес Парламентът е единствения орган в страната, който би могъл транспарантно да обясни истината за това закононарушение срещу републиката, защото явно прокуратурата на Гешев прикрива незаконната активност на Борисов “, се споделя в коментар на Атанасов.

Кандидатът за депутат Ивайло Мирчев също регистрира, че България няма интерес от тази тръба, че по нея няма да тече газ за страната ни и единствената цел е да бъде заобиколена Украйна, с цел да може Путин умерено да стартира пълномащабна война против нея. „ Заключенията в отчета на ДАНС са разумни и 5 година по-късно виждаме, че от контраразузнаването са били безусловно прави. Фрапиращото е друго - за какво Бойко Борисов и Радев, знаейки за този отчет не вършат нищо, а обслужват интереса на Путин и в последна сметка газовият байпас на Украйна е издигнат и то за сметка на българските данъкоплатци, обилно финансирали настояването на Русия с 3 милиарда лева? “, пита Мирчев, който води листите на „ “ в Бургас и Разград. 

Ивайло Мирчев разяснява и опитите на водача на ГЕРБ и цялата му партия да избягат от тематиката за виновността си в реализирането на проектите на Путин посредством потреблението на газа като геополитическо оръжие. „ Днес артистът на републиката е в нова роля - той е евроатлантик №1 и бори " неприятните руснаци ", които до момента в който бе на власт обилно обслужваше. Като министър председател Борисов имаше две съществени цели - да лети с хеликоптер над Турски поток и да дава нареждания на Pi Ar Sevi - " Снимай, снимай да покажа след това на Путин какъв брой бързо работим ", а по-късно да гони съветския президент по коридорите в Истанбул, с цел да му покаже фотоси от съвсем готовата тръба “, разяснява Мирчев.

„ Днес Борисов е НАТО-то на републиката. За него това е като обичаната му игра белот - вдигаш хазартно на " всичко коз ", дават ти контра, " вътре " си, само че най-после се държиш все едно си победил. Време е да разберем, че Борисов лъже освен на карти, лъже и като политик, лъже народа си. От това губи България, губим всички “, приключва Мирчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР