Още в първата година, в която Валентино Роси не е

...
Още в първата година, в която Валентино Роси не е
Коментари Харесай

Валентино Роси ще присъства на Гран При на Валенсия

Още в първата година, в която Валентино Роси не е част от стартовата решетка в MotoGP едно от неговите протежета, Франческо Баная, ще може да завоюва купата в кралския клас. Именно заради тази причина Доктора ще посети кервана по време на Гран При на Валенсия идната седмица.

За именития италианец това ще е една от дребното визити в падока през този сезон, като досега той е участвал единствено на надпреварите в Португалия и Италия. На „ Муджело “ неговото наличие бе маркирано и с церемонията, с която неговият именит номер 46 бе изваден от приложимост в кралския клас.

Преди финалния старт за годината на „ Рикардо Тормо “ идната неделя Баная има задатък от цели 23 точки пред настоящия международен първенец Фабио Куартараро. Това значи, че италиянецът ще се неждауе от влизане в топ 14, с цел да си подсигурява купата, без значение от резултата на пилотита на Ямаха.

Куартараро пък ще гони наложителна победа на едно от най-неудобните за него трасета в календара. Освен победа французинът ще се нуждае от неуспех на Баная, с цел да успее да отбрани купата си.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР