„Още в неделя сутринта, когато закараха тялото на Дамла в

...
„Още в неделя сутринта, когато закараха тялото на Дамла в
Коментари Харесай

Братовчедът на малката Дамла оставал често сам с нея

„ Още в неделя сутринта, когато закараха тялото на Дамла в Спешна помощ в Момчилград, Мехмет се държа несъответстващо. Полицаи го извикаха, само че не остана с тях повече от 3-4 минути, стартира да се превива и да твърди, че му е неприятно и излезе на открито ".

Това разкриха очевидци на случилото. По-късно той още веднъж е бил издирен, с цел да даде показания. Мехмет Хасан, за който основният прокурор Сотир Цацаров удостовери по-рано през днешния ден, че е задържан за убийството на момиченцето, нееднократно е оставал самичък с братовчедка си. „ Той е племенник на Садет, помагаше й в гледането на детето. Често сме го виждали с дребната Дамла на открито, извеждаше я на разходка “, настояват други близки на фамилията. 25-годишният палач живее в апартамент в региона на автогарата, който през днешния ден бе обискиран.

Домът му е на към 700-800 метра от блок „ Слава “, в който живееше 7-годишната Дамла. Към този час пред блока на 25-годишния мъж са се събрали 70-80 души. Те чакат всеки миг тук за следствен опит да бъде докаран Мехмет Хасан. Наложи се началникът на Районното ръководство на Момчилград да дойде на място и да изясни на множеството ядосани момчилградчани, че следствен опит довечера няма да се организира. Въпреки това, хората стоят и чакат пред блока. Все повече момчилградчани желаят линч за младия мъж, който през днешния ден направи признания за закононарушението.

„ Особняк е, неосезаем. Преди време работеше в офис на мобилен оператор, а в този момент в града се приказва, че е почнал работа във фабриката, в която работи и вуйна му - майката на Дамла “, описа локален гражданин пред 24rodopi.com. Момчилградчани питат за какво тя не е споделила още първия ден, че племенникът й има ключ от жилището й.

В този час към момента килърът се намира в съда в Кърджали, където е разпитван от арбитър. Четвърта нощ зад решетки ще изкара и 40-годишната Садет Муса, майката на Дамла. Напрежението в Момчилград остава.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР