Още в началото на вчерашния работен ден разбрахме, че сме

...
Още в началото на вчерашния работен ден разбрахме, че сме
Коментари Харесай

Шефът на КЗЛД: Вчерашната хакерска атака е целенасочена и е срещу държваната администрация

Още при започване на вчерашния работен ден разбрахме, че сме атакувани. Не мога да кажа какво тъкмо е атакувано, тъй като и сега тече следствие, оповестява Novini.bg.

``
реклама

Това сподели в утринния блок на БТВ ръководителят на Комисията за отбрана на персоналните данни Венцислав Караджов, който разкри детайлности за хакерската офанзива против комисията. " Първоначалният опит е изработен през интернет, само че откакто са открили, че няма да стане са пробвали през Wi-Fi системата на комисията. Това значи, че хакерите са били безусловно на разстояние до 50 метра от нашата постройка. Започвам да си мисля, че това към този момент е целенасочена офанзива против държваната администрация. Аз съм наясно, че няма безгрешна система и такава, която не може да бъде да пробита. Като се вършат доста опити, все някой ще успее. Последните години системата на комисията се разви доста ", разкри той.

" Вече ревизираме Национална агенция за приходите. Неприятното е, че информацията, която е изтекла, е налична в интернет и това няма по какъв начин да се спре. Тепърва влизаме в Национална агенция за приходите и след към месец ще мога да разглася резултатите. Всички предварителни мнения ще опорочат инспекцията. Искам да кажа на жителите, че те би трябвало да се извърнат към българския съд, в случай че са потърпевши по някакъв метод от този теч. При нас към този момент няма тъжби. Има запитвания какво би трябвало да се прави следователно. Ако има санкция за Национална агенция за приходите, тя ще е самостоятелна и ще се заплати от бюджета на организацията ", сподели още Караджов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР