Още в началото на сезона във фигурното пързаляне и танцовата

...
Още в началото на сезона във фигурното пързаляне и танцовата
Коментари Харесай

Мина Здравкова и Кристофър Дейвис с точки за Европейското

Още при започване на сезона във фигурното пързаляне и танцовата ни двойка Мина Здравкова/ Кристофър Дейвис може да гледа оптимистично. Дуетът направи нужния механически най-малко за присъединяване на Европейското състезание. Но шампионат в Будапеща през днешния ден те записаха 28.20 точки при най-малко 28 за равномерен танц. Минимумът от 44 за безгрижен танц имат от предишния сезон (45.25 от Универсиадата).

Мина и Кристофър са двойка на леда към този момент пети сезон, само че в първите два кариерата им беше придружена от доста травми и имаха едвам по няколко участия. След това се конкурираха с Теодора Маркова и Симон Дазе и страната ни след много години имаше две двойки при сениорите. Теодора приключи кариерата си през лятото и се концентрира върху своето обучение.

Здравкова (която е щерка на футболната ни звезда от близкото минало Радослав Здравков) и Дейвис упражняват във Англия с Марика Хъмфрис-Баранова. Този сезон за наслада на всички българи резервираха волния си танц, който е тематичен – музика на Нина Николина и Калин Вельов, дружно с песента „ Вечерай Радо “.

За класиране на Европейско важат резултатите от последните два сезона. Право на старт самостоятелно има Александра Фейгин (както и за Световно). А при мъжете ще бъде забавно, тъй като минимума са реализирали Ники Обрейков, Александър Златков, Радослав Маринов.

beautyinsport.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР