Още в началото на седмицата Шуменската болница се препълни с

...
Още в началото на седмицата Шуменската болница се препълни с
Коментари Харесай

Натискът върху болницата в Шумен се учеличава

Още при започване на седмицата Шуменската болница се препълни с пациенти със признаци на COVID-19. Хората, за които няма кревати, се насочват към Търговище, където епидемиологичната конюнктура, най-малко към този момент е по-спокойна. След като пред януари в болничното заведение в регионалния град пациентите с ковид бяха арестувани към 100 през последните две седмици броят им доста набъбна.

„ В момента в болничното заведение ни има към 200 пациенти, лекуващи се от COVID-19. Това е численост, съизмерима с тази в „ Пирогов ". Но за разлика от софийските лечебни заведения, в нашата работи доста по-малко личен състав ". Това съобщи в ефира на „ Събуди се " шефът на МБАЛ - Шумен доктор Димитър Костов.

По думите му прекъсването на плановия банкет за една седмица ще облекчи леко натиска върху здравното заведение. Но МБАЛ-Шумен е единствената болница, която има родилно поделение, незабавно поделение и поливалентна хирургия - отделения неповторими за региона. „ Това, че ще спрем плановия банкет ненапълно оказва помощ, само че не сме сигурни, че ще можем да освободим личен състав ", уточни той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР