Още в началото на седмицата Шуменската болница се препълни с

Още в началото на седмицата Шуменската болница се препълни с ...

Натискът върху болницата в Шумен се учеличава


Още в началото на седмицата Шуменската болница се препълни с пациенти със симптоми на COVID-19. Хората, за които няма легла, се насочват към Търговище, където епидемичната обстановка, поне засега е по-спокойна. След като пред януари в болницата в областния град пациентите с коронавирус бяха задържани около 100 през последните две седмици броят им значително нарасна.

„В момента в болницата ни има около 200 пациенти, лекуващи се от COVID-19. Това е бройка, съизмерима с тази в „Пирогов". Но за разлика от софийските болници, в нашата работи значително по-малко персонал". Това заяви в ефира на „Събуди се" директорът на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов.

По думите му спирането на плановия прием за една седмица ще облекчи леко натиска върху здравното заведение. Но МБАЛ-Шумен е единствената болница, която има родилно отделение, спешно отделение и поливалентна хирургия - отделения уникални за областта. „Това, че ще спрем плановия прием донякъде помага, но не сме сигурни, че ще можем да освободим персонал", посочи той.

Източник: cross.bg